Direct naar hoofdinhoud

Projecten

Onze projecten

Geselecteerde filters
Markermeerdijken_2018

Sterke Markermeerdijken, veilige toekomst Noord-Holland

Op vele plekken zijn de Markermeerdijken afgekeurd. Ze voldoen niet aan de veiligheidseisen. En dat is een groot risico in dit gebied waar maar liefst 1,2 miljoen mensen wonen. Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier (HHNK) en een consortium van Boskalis Nederland en onder meer Volker Wessels gaan als Alliantie Markermeerdijken 33 kilometer dijken versterken. Samen met partners en omwonenden ontwikkelden we een maatwerkoplossing voor dit bijzondere gebied. Zodat mensen hier de komende 50 jaar veilig kunnen blijven leven, wonen en werken.

oosterscheldekering_web

Bestortingen ontgrondingskuilen Oosterscheldekering

Waar de Oosterscheldewerken beginnen, ontstaan door de enorme stroming ontgrondingskuilen die regelmatig moeten worden uitgevuld. Dit is nodig om te voorkomen dat de kuilen steeds groter worden en er een onstabiele situatie ontstaat voor de Oosterscheldekering. Boskalis Nederland voerde het werk uit. 

IMG_5437

Versterking Waddenzeedijk Texel

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werkt Boskalis Nederland aan de versterking van de Texelse dijk langs de Waddenzee.

Project_Sheet_SAAone

Snelweg A1 en A6 SAA

Het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol–Amsterdam–Almere (SAA). De ondertekening van het eerste DBFM-contract binnen SAA markeert een belangrijke stap in het verbreden van de (drukke) snelwegen op dit traject de komende jaren.

DSC_8621

Houtribdijk sterker én een natuurgebied rijker

Midden in het water, tussen IJsselmeer en Markermeer, ligt de Houtribdijk. De Houtribdijk functioneert bij storm als een grote golfbreker tussen de twee meren. De dijk is daarmee cruciaal voor de waterveiligheid van alle provincies rond het IJsselmeergebied. We versterkten deze dijk met steen en zandige oevers. In zo’n groot zoet binnenwater zonder getijden is dat een wereldwijde primeur. Daarnaast leggen we een groots natuurgebied aan. 

vlag

Herinrichting Afferdense en Deestse Waarden

Ruimte voor de Waal en voor de natuur. Doordat we de uiterwaarden bij Afferden en Deest opnieuw inrichtten, kreeg de Waal meer ruimte. We groeven in dit gebied van 285 hectare een hoogwatergeul en een van de langste meestromende nevengeulen van Nederland. De waterstand daalde met 4,4 cm waardoor de kans op overstromingen verminderde. Ook richtten we hier een nieuw natuurgebied in door 147 hectare te vergraven.