Direct naar hoofdinhoud

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Boskalis Nederland staat voor maatschappelijk verantwoord en veilig ondernemen. Wij sluiten volledig aan bij het CSR-beleid van ons moederbedrijf Boskalis Westminster.

Veiligheid

De veiligheid van de mensen die voor en samen met ons werken, heeft voor ons de hoogste prioriteit. Ons veiligheidsprogramma heet NINA, wat staat voor No Injuries, No Accidents. Met de start van NINA in 2011 was Boskalis pionier in Nederland als het gaat om georganiseerd veilig werken.

Duurzaam

Boskalis heeft een pittige duurzaamheidsambitie. In de praktijk betekent dat onder andere dat we continu werken aan de reductie van CO2-uitstoot. We investeren in innovatief en duurzaam materieel. Daarnaast trainen we onze mensen in verantwoord gebruik van ons materieel en zuiniger draaien.

Ons bedrijf heeft al jaren trede 5 op de CO2-prestatieladder. 

Als medeontwikkelaar van nieuwe ruimte en natuur dragen we ons steentje bij aan een gezond leefklimaat in Nederland. Kijk eens bij ons project Marker Wadden en Strandeiland IJburg.

Onze duurzame aanpak valt op. En maakt dat we projecten mogen uitvoeren met een bijzonder accent op duurzaamheid zoals N470 geeft energie.  

CSR

Boskalis Nederland rapporteert niet zelf over haar duurzaamheidsinspanningen. Moederbedrijf Boskalis Westminster brengt jaarlijks een MVO-rapportage uit waarin ook onze data en resultaten worden meegenomen.