Direct naar hoofdinhoud

Veiligheid

De veiligheid van de mensen die voor en met ons werken heeft altijd de hoogste prioriteit. Om onze werkomgeving incident- en ongevalvrij te maken, hebben we in 2011 het veiligheidsprogramma NINA geïntroduceerd. NINA staat voor: No Injuries, No Accidents.

Het programma is samen met de Boskalis-medewerkers tot stand gekomen. NINA spreekt elke medewerker persoonlijk aan op zijn bijdrage aan veiligheid. NINA wordt gedragen door vijf persoonsgerichte waarden die beginnen met het woord Ik. Met elkaar maken ze veiligheid openlijk bespreekbaar, voor alle medewerkers in welke positie dan ook. Vijf kort en krachtig geformuleerde regels ondersteunen de waarden en helpen incidenten voorkomen. 

NINA_waarden.JPG

Volledige Values & Rules poster.

Bekijk het NINA Dashboard 2023 voor een overzicht van het jaar 2023.

De Boskalis Veilig Werken-app

Veiligheidsmeldingen geautomatiseerd verwerken en volgen. Dat is in het kort wat de Boskalis Veilig Werken-app onder andere doet. Vanaf 2022 maken zowel onze als ook de medewerkers van onderaannemers en opdrachtgevers gebruik van de app. Via de app worden onveilige situaties en veiligheidssuggesties doorgeven en positieve observaties gemeld (nadat de gevaarlijke situatie/handeling onder controle is en iedereen in veiligheid is gebracht). Zo informeren we elkaar over gevaarlijke situaties en handelingen, een goed veiligheidsidee en weten we wat er speelt op veilligheidsgebied op een project.

Het Boskalis SHOC Dashboard 2023 toont de opvolging van de meldingen.

NINA_LOGO_HIGH.jpg