Direct naar hoofdinhoud

We passen de kaart van Nederland aan

Wij maken Nederland groter. Met nieuwe eilanden, natuur langs de rivier, de uitbreiding van een haven zoals de Maasvlakte of de aanleg van een nieuwe snelweg zoals de Buitenring van Parkstad Limburg. Onze projecten veranderen de kaart van Nederland.

Zoals Marker Wadden, een initatief van Natuurmonumenten in samenwerking met Rijkswaterstaat. Het is een nieuwe natuurlijke archipel die we hebben gebouwd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Een natuurparadijs voor vissen, vogels en een recreatie eiland.

Het strandeiland IJburg hebben we opgespoten uit zand uit het IJsselmeer. Hier verrijst een van de grootste nieuwbouwwijken van Amsterdam. Met duizenden woningen én strandjes.

Door het omvangrijke project Buitenring Parkstad Limburg is de wegenkaart aangepast. De bereikbaarheid van binnen en buiten de regio Parkstad waar de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Beekdaelen deel van uitmaken, zijn flink verbeterd. Bestaande wegen die door woonkernen lagen, zijn ontlast. Het project compenseert natuur en zorgt daarnaast nog voor extra natuur én investeert in een kwaliteitsimpuls voor de natuur.