Direct naar hoofdinhoud

Dit is de Boskalis Way of Working

Sinds een paar jaar gebruikt Boskalis Nederland op elk project standaard de Boskalis Way of Working (WoW). Bedrijfsleider Johan van der Vorm legt uit hoe dit modulaire systeem werkt. En wat het oplevert: “Ons doel is voor iedereen meteen tastbaar."

“Met WoW maken we projecten al in de voorbereidingsfase visueel", vertelt Johan. "Ons hele team en dat van de opdrachtgever weet zo waar we naartoe werken. We visualiseren projecten in modules en hangen ze letterlijk aan de muur. Zo ziet iedereen in een oogopslag hoe we elk onderdeel uiteindelijk gaan opleveren. Bovendien maakt het ons flexibeler. We kunnen losse modules waar nodig aanpassen of weglaten zonder de planning volledig om te gooien.”

Eén taal

Door WoW – dat is uitgedacht door onze eigen mensen - spreken we binnen Boskalis Nederland allemaal dezelfde taal. Het projectteam besluit gezamenlijk hoe het inrichtingsplan eruitziet. Zo is het doel tastbaar voor het hele team. Johan: “WoW bewees zijn diensten voor het eerst bij een grootschalig baggerproject aan de Nieuwe Waterweg en de Botlekhaven. Daar is in 26 weken vijf miljoen kuub bagger verwijderd. Om dat voor elkaar te krijgen, bespraken we tevoren onze aanpak met behulp van WoW-visuals. Door de plannen op deze manier te visualiseren, komt eventuele discussie in een vroeg stadium op gang. We maken al vooraf een gemeenschappelijke afspraak over de manier van opleveren. Dat is meteen een stevige basis voor een goed verloop van het project. Een goed begin, is het halve werk.”

Kennismaken met onze Way of Working? Bel of mail Boskalis Nederland.