Direct naar hoofdinhoud

RijnlandRoute N206 ir. G. Tjalmaweg

Als onderdeel van de RijnlandRoute wordt de ir. G. Tjalmaweg (N206) tussen Leiden en Katwijk vernieuwd en verbreed. Boskalis Nederland vervangt de huidige eenbaansweg door een deels verdiepte weg met twee rijbanen en dubbele rijstroken. Naast de Torenvlietbrug over de Oude Rijn komt een nieuwe brug. Daardoor zijn er straks twee vaste bruggen, voor iedere rijrichting één.

Voor de regio is de ir. G. Tjalmaweg een belangrijke doorgaande weg. Om de toenemende verkeersdruk aan te kunnen en (de geplande) woningen te ontsluiten, wordt door de verbreding en overige aanpassingen de weg op de toekomst voorbereid. De N206 ir. G. Tjalmaweg ligt nu al verdiept, maar komt ook voor de landschappelijke inpassing plaatselijk nóg dieper te liggen. Met twee ongelijkvloerse kruisingen en onder meer een snelfietspad en groene parkstrook met een mix van planten. 

Folieconstructie
Het verdiepte gedeelte van de weg ligt na de werkzaamheden onder het grondwaterniveau. Dit betekent dat de verdiepte ligging waterdicht moet worden gemaakt waarvoor we een innovatieve folieconstructie toepassen. In meerdere delen van de verdiepte ligging wordt tegelijk efficiënt gewerkt aan onder meer het aanbrengen van damwanden, het ontgraven en injecteren van de waterremmende gel en het uitrollen van de folieconstructie voor een definitieve, grondwaterdichte, kuip. De bijna twee kilometer lange folieconstructie zorgt ervoor dat de weg straks droog blijft. We realiseren daarmee een van de grootste droge folieconstructies volgens een beproefde methode die in Nederland op deze schaal nog niet eerder is toegepast. Kijk ook de animatie van de verdiepte ligging.

Bruggen
Een ander onderdeel van het tracé is de Torenvlietbrug over de Oude Rijn. Dit is nu nog een brug met twee rijbanen maar ernaast bouwen we een nieuwe brug en geven de bestaande brug een metamorfose. Zodat er straks 2x2 rijbanen beschikbaar zijn, evenals een fietspad en voetpad. De realisatie sluit qua planning aan op de aanleg van de verdiepte Tjalmaweg (N206) en aan de andere kant de nieuwe aansluiting op de A44.

Een van onze ecologen kijkt voortdurend mee met de werkzaamheden waarbij we onze activiteiten onder meer afstemmen op de seizoenen. 

De RijnlandRoute is het grootste infrastructuurproject van de provincie Zuid-Holland. 

Gerelateerde projecten

Project A2

Verbreding A2 tussen knooppunten Het Vonderen en Kerensheide

Boskalis gaat de snelweg A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide verbreden in opdracht van Rijkswaterstaat. Deze verbreding naar 2x3 rijstroken plus vluchtstrook is noodzakelijk om de doorstroming van de enige noord-zuid snelwegverbinding in Zuid/Midden-Limburg te verbeteren. De opdracht kent een contractwaarde van circa EUR 190 miljoen met naar verwachting een doorlooptijd tot eind 2027.

Kruispunt De Vijfhoek Impressie Toekomstige Situatie (1)

N516 Thorbeckeweg

De gemeente Zaanstad, gemeente Oostzaan, Vervoerregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland willen de doorstroming van het verkeer in Zaandam Zuid verbeteren.

Boskalis Nederland B.V. 2 Pva Duurzame Leefomgeving Edit 2

Ombouw verzorgingsplaats kloosters A58

Wij hebben samen met onze partner Van der Zanden de opdracht van Rijkswaterstaat ontvangen voor de ombouw en het meerjarig onderhoud van verzorgingsplaats 2.0 Kloosters aan de A58. We zijn erg blij en trots dat we deze opdracht hebben mogen ontvangen!

DJI 0994

Rijnhaven

In, op en langs de Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten, komt een nieuw stuk stadscentrum. 

Project_Sheet_Grensmaas

Grensmaas

Het project Grensmaas stelt het Maasland veilig voor overstromingen en herstelt het natuurlijk evenwicht in en rond de Grensmaas. De drie hoofddoelstellingen van het project zijn rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en ontgrinding. Zowel de natuurontwikkeling als de hoogwaterbescherming worden mede gefinancierd door de winning van 54 miljoen ton grind.

Markermeerdijken_2018

Sterke Markermeerdijken, veilige toekomst Noord-Holland

Op vele plekken zijn de Markermeerdijken afgekeurd. Ze voldoen niet aan de veiligheidseisen. En dat is een groot risico in dit gebied waar maar liefst 1,2 miljoen mensen wonen. Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier (HHNK) en een consortium van Boskalis Nederland en onder meer Volker Wessels gaan als Alliantie Markermeerdijken 33 kilometer dijken versterken. Samen met partners en omwonenden ontwikkelden we een maatwerkoplossing voor dit bijzondere gebied. Zodat mensen hier de komende 50 jaar veilig kunnen blijven leven, wonen en werken.