Direct naar hoofdinhoud

N516 Thorbeckeweg

De gemeente Zaanstad, gemeente Oostzaan, Vervoerregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland willen de doorstroming van het verkeer in Zaandam Zuid verbeteren.

Wij zijn trots om aan te kondigen dat we de definitieve opdracht hebben gekregen voor de N516 Thorbeckeweg van onze opdrachtgever AVANT (Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg). AVANT is een samenwerking tussen Vervoerregio Amsterdam, Gemeente Oostzaan, Gemeente Zaanstad en Provincie Noord-Holland.

De N516 Thorbeckeweg is een cruciale toegangsweg voor Zaanstad. De huidige infrastructuur voldoet nu niet aan de toekomstige verkeersvraag. Aankomende jaren gaan wij in samenwerking met AVANT onder andere een onderdoorgang ter hoogte van de Vijfhoek, een fietsbrug, fietstunnel, en de verbreding van de N516 plus de kruispunten realiseren.

Het waarborgen van de verkeersdoorstroming is tijdens de realisatie van essentieel belang. Gedurende de bouwperiode kan het verkeer op de N516 Thorbeckeweg, het openbaar vervoer en fietsers langs de werkzaamheden hun weg vervolgen. Hiervoor hebben we een inventieve fasering voorgesteld.
Het aankomende jaar zullen we ons richten op het ontwerp, vergunningen en voorbereidende werkzaamheden. Vanaf 2025 start de daadwerkelijke realisatie van het project.

We zijn ontzettend enthousiast over dit project en kijken uit naar een prettige samenwerking met AVANT. Verdere informatie: zie ook www.thorbeckeweg.nl

Bron: AVANT

Gerelateerde projecten

Meten-is-weten

Project Meanderende Maas

Project Meanderende Maas gaat de Brabantse Maasdijk van Ravenstein tot Lith versterken, de Maas aan Gelderse en Brabantse zijde meer ruimte geven én het gebied mooier en economisch sterker maken. Waterschap Aa en Maas heeft medio 2021, mede namens de partners van project Meanderende Maas, het project gegund aan Boskalis Nederland.

Project A2

Verbreding A2 tussen knooppunten Het Vonderen en Kerensheide

Boskalis gaat de snelweg A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide verbreden in opdracht van Rijkswaterstaat. Deze verbreding naar 2x3 rijstroken plus vluchtstrook is noodzakelijk om de doorstroming van de enige noord-zuid snelwegverbinding in Zuid/Midden-Limburg te verbeteren. De opdracht kent een contractwaarde van circa EUR 190 miljoen met naar verwachting een doorlooptijd tot eind 2027.

Kruispunt De Vijfhoek Impressie Toekomstige Situatie (1)

N516 Thorbeckeweg

De gemeente Zaanstad, gemeente Oostzaan, Vervoerregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland willen de doorstroming van het verkeer in Zaandam Zuid verbeteren.

Boskalis Nederland B.V. 2 Pva Duurzame Leefomgeving Edit 2

Ombouw verzorgingsplaats kloosters A58

Wij hebben samen met onze partner Van der Zanden de opdracht van Rijkswaterstaat ontvangen voor de ombouw en het meerjarig onderhoud van verzorgingsplaats 2.0 Kloosters aan de A58. We zijn erg blij en trots dat we deze opdracht hebben mogen ontvangen!

Belfeld 9

Dijkversterking Belfeld

Aannemerscombinatie MaaSamen gaat dit project in opdracht van Waterschap Limburg uitvoeren. MaaSamen bestaat uit aannemersbedrijven Van de Biggelaar, Van de Wetering en Boskalis. 

Vmr

Vismigratierivier

Een kilometerslange rivier op de grens van de Waddenzee en het IJsselmeer. Boskalis Nederland is de aannemer die dit unieke deel van de Vismigratierivier bij de Afsluitdijk gaat maken. Het project helpt vispopulaties te herstellen. De Europese aanbesteding voor het rivierdeel is op 4 december 2023 door provincie Fryslân definitief aan ons gegund. Na de uitvoering gaan wij de hele Vismigratierivier voor tien jaar onderhouden.