Direct naar hoofdinhoud

Openbaar Vervoers Terminal Amsterdam Zuid

Het project omvat de bouw van een nieuwe ondergrondse passage en de verbreding van de bestaande ondergrondse passage van station Amsterdam Zuid, om te voorzien in het groeiende aantal reizigers. Een hoogwaardig vervoersknooppunt met internationale allure waar trein, metro, tram en bus samenkomen en een inpassing in de Zuidas, dat is het vooruitzicht voor station Amsterdam Zuid. Bijzonder aan deze opdracht is dat het in verschillende delen uiteenvalt: de bouw van de tweede stationspassage en de vernieuwing van de huidige passage.

Bouwcombinatie Nieuw-Zuid bestaat uit Boskalis, Mobilis TBI, en Aannemingsmaatschappij Van Gelder. Bij de opdracht voor OVT Amsterdam Zuid wordt een zogenoemd twee-fasen-aanpak toegepast. Voordat de bouwfase begint, gaan de opdrachtgever en de bouwcombinatie, op basis van het definitief ontwerp van Zuidasdok het uitvoeringsplan, de risico’s en definitieve contractsom bepalen. Als daarover begin volgend jaar overeenstemming is, volgt fase twee voor de daadwerkelijke uitvoering. Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. 

Binnenstedelijke mobiliteit
Alle vervoerstromen over land komen op de Amsterdamse Zuidas samen: voetgangers, fietsers, verkeer van de A10, bus, tram, metro en trein. En dat op een van de drukste plekken in Nederland.

Projectorganisatie Zuidasdok
De opdrachtgevers van Zuidasdok zijn: het Rijk, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam. De uitvoerende organisaties voor Zuidasdok zijn Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam, samen vormen zij de projectorganisatie Zuidasdok. Zuidasdok verbreedt de A10-Zuid van acht naar twaalf rijstroken en brengt in het centrum van Zuidas de snelweg onder de grond om zo ruimte te maken voor het totaal vernieuwde station Amsterdam Zuid. Daardoor kan dit station zich ontwikkelen tot een comfortabel en hoogwaardig internationaal vervoersknooppunt.

Gerelateerde projecten

FF141688

Dijkversterking Vlieland

Op woensdag 11 oktober 2023 hebben wij samen met Rijkswaterstaat het contract ondertekend om de dijkversterking op Vlieland uit te voeren. Deze dijk ligt tegen de achtertuinen aan van de huizen aan de Dorpsstraat en moet het dorp beschermen tegen hoogwater van de Waddenzee. Op dit moment voldoet de dijk niet aan de veiligheidseisen. Daarom gaan we de dijk versterken.

DJI 0994

Rijnhaven

In, op en langs de Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten, komt een nieuw stuk stadscentrum. 

Kopie Van Kopie Van Kopie Van Kopie Van Facebookpost (1) (1)

Ophogen bedrijventerrein Oosterhorn-zuid fase 2

Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben wij samen met Groningen Seaports het contract ondertekend voor het ophogen van het bedrijventerrein Oosterhorn-zuid, fase 2.

Project_Sheet_Grensmaas

Grensmaas

Het project Grensmaas stelt het Maasland veilig voor overstromingen en herstelt het natuurlijk evenwicht in en rond de Grensmaas. De drie hoofddoelstellingen van het project zijn rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en ontgrinding. Zowel de natuurontwikkeling als de hoogwaterbescherming worden mede gefinancierd door de winning van 54 miljoen ton grind.

BKN Asfalt (3)

Groot variabel onderhoud A15

Rijkswaterstaat heeft het Groot Variabel Onderhoud A15 gegund aan Boskalis Nederland. Het gaat om de A15 tussen knooppunt Ridderkerk-zuid en knooppunt Deil, in beide richtingen. Voor dit project is de zogeheten ‘koploperaanpak’ toegepast. Hierbij worden bedrijven uitgedaagd om het onderhoud aan de wegen zo duurzaam mogelijk uit te voeren.

N206_luchtfoto_november2021-0015

RijnlandRoute N206 ir. G. Tjalmaweg

Als onderdeel van de RijnlandRoute wordt de ir. G. Tjalmaweg (N206) tussen Leiden en Katwijk vernieuwd en verbreed. Boskalis Nederland vervangt de huidige eenbaansweg door een deels verdiepte weg met twee rijbanen en dubbele rijstroken. Naast de Torenvlietbrug over de Oude Rijn komt een nieuwe brug. Daardoor zijn er straks twee vaste bruggen, voor iedere rijrichting één.