Direct naar hoofdinhoud

Openbaar Vervoers Terminal Amsterdam Zuid

Het project omvat de bouw van een nieuwe ondergrondse passage en de verbreding van de bestaande ondergrondse passage van station Amsterdam Zuid, om te voorzien in het groeiende aantal reizigers. Een hoogwaardig vervoersknooppunt met internationale allure waar trein, metro, tram en bus samenkomen en een inpassing in de Zuidas, dat is het vooruitzicht voor station Amsterdam Zuid. Bijzonder aan deze opdracht is dat het in verschillende delen uiteenvalt: de bouw van de tweede stationspassage en de vernieuwing van de huidige passage.

Bouwcombinatie Nieuw-Zuid bestaat uit Boskalis, Mobilis TBI, en Aannemingsmaatschappij Van Gelder. Bij de opdracht voor OVT Amsterdam Zuid wordt een zogenoemd twee-fasen-aanpak toegepast. Voordat de bouwfase begint, gaan de opdrachtgever en de bouwcombinatie, op basis van het definitief ontwerp van Zuidasdok het uitvoeringsplan, de risico’s en definitieve contractsom bepalen. Als daarover begin volgend jaar overeenstemming is, volgt fase twee voor de daadwerkelijke uitvoering. Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. 

Binnenstedelijke mobiliteit
Alle vervoerstromen over land komen op de Amsterdamse Zuidas samen: voetgangers, fietsers, verkeer van de A10, bus, tram, metro en trein. En dat op een van de drukste plekken in Nederland.

Projectorganisatie Zuidasdok
De opdrachtgevers van Zuidasdok zijn: het Rijk, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam. De uitvoerende organisaties voor Zuidasdok zijn Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam, samen vormen zij de projectorganisatie Zuidasdok. Zuidasdok verbreedt de A10-Zuid van acht naar twaalf rijstroken en brengt in het centrum van Zuidas de snelweg onder de grond om zo ruimte te maken voor het totaal vernieuwde station Amsterdam Zuid. Daardoor kan dit station zich ontwikkelen tot een comfortabel en hoogwaardig internationaal vervoersknooppunt.

Gerelateerde projecten

Markermeerdijken_2018

Sterke Markermeerdijken, veilige toekomst Noord-Holland

Op vele plekken zijn de Markermeerdijken afgekeurd. Ze voldoen niet aan de veiligheidseisen. En dat is een groot risico in dit gebied waar maar liefst 1,2 miljoen mensen wonen. Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier (HHNK) en een consortium van Boskalis Nederland en onder meer Volker Wessels gaan als Alliantie Markermeerdijken 33 kilometer dijken versterken. Samen met partners en omwonenden ontwikkelden we een maatwerkoplossing voor dit bijzondere gebied. Zodat mensen hier de komende 50 jaar veilig kunnen blijven leven, wonen en werken.

Waterfront_Harderwijk_NL

Herontwikkeling Waterfront Harderwijk

Waterfront Harderwijk is een ambitieus plan voor het aanzien van de kustlijn van deze stad. Harderwijk wordt weer een echte stad aan het water met alle voorzieningen die daarbij horen: woningen bij het water, nieuwe passantenhavens, een stadsstrand, een lange flaneerpromenade, twee parkeergarages en vele winkel, horeca- en leisurevoorzieningen. De gebiedsontwikkeling strekt zich uit over een kustzone van zo’n 6 km. Deze grootschalige herontwikkeling levert een enorme kwaliteitsimpuls op, zowel voor Harderwijk als de regio. De leefbaarheid, werkgelegenheid en bereikbaarheid verbeteren aanzienlijk. Ook het toerisme zal profiteren.

Project_Sheet_SAAone

Snelweg A1 en A6 SAA

Het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol–Amsterdam–Almere (SAA). De ondertekening van het eerste DBFM-contract binnen SAA markeert een belangrijke stap in het verbreden van de (drukke) snelwegen op dit traject de komende jaren.

A16_N3_1_web

Reconstructie Aansluiting A16-N3

Boskalis Nederland voerde in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit voor de Reconstructie Aansluiting A16–N3. De werkzaamheden omvatten het vernieuwen van het knooppunt bij Dordrecht en de aansluitingen realiseren voor het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV. We hebben de doorstroming en veiligheid van de regio verbeterd. Velig. Duurzaam.

Strandeiland_IJburg_website

Strandeiland IJburg

Boskalis Nederland maakt opnieuw Amsterdam een stukje groter. Na het Centrumeiland bouwen we nu het Strandeiland in het IJmeer. Het Strandeiland is met 82 hectare het grootste van IJburg en geschikt voor bewoning. Daarnaast leggen we het Natuureiland aan, een natuurgebied van ruim 3 hectare met rietlandschap en een mosselbank. 

Marker_Wadden

Aanleg Natuureilanden Marker Wadden

Mooi nieuw stukje Nederland. Boskalis Nederland maakt ons land groter. Met materiaal uit het Markermeer, bouwen we nieuwe eilanden in opdracht van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. Door baggeren en de aanleg van nieuwe natuur verhogen we de ecologische kwaliteit van het Markermeer. En maken we het gebied aantrekkelijker voor natuurliefhebbers.