Direct naar hoofdinhoud

Projecten

Onze projecten

Geselecteerde filters
vlag

Herinrichting Afferdense en Deestse Waarden

Ruimte voor de Waal en voor de natuur. Doordat we de uiterwaarden bij Afferden en Deest opnieuw inrichtten, kreeg de Waal meer ruimte. We groeven in dit gebied van 285 hectare een hoogwatergeul en een van de langste meestromende nevengeulen van Nederland. De waterstand daalde met 4,4 cm waardoor de kans op overstromingen verminderde. Ook richtten we hier een nieuw natuurgebied in door 147 hectare te vergraven.

prinsesamaliaviaductonderdoor

Amaliaviaduct Maasvlakte Rotterdam

Rotterdamse haven beter bereikbaar. Het werd steeds drukker op Maasvlakte 2. Om te zorgen dat de haven en de containerterminals bereikbaar blijven, besloot het Havenbedrijf Rotterdam de weg te verbreden en een ongelijkvloerse kruising aan te leggen. Dit Prinses Amaliaviaduct is onder architectuur gebouwd en een visitekaartje voor Boskalis Nederland als multispecialist.

WAT408-Tolbrug-Veessen-kl-6318

Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld

De IJssel moet bij hoog water de ruimte krijgen om overtollig water beter te verwerken. Om de rivier minder vaak buiten haar oevers te laten treden, biedt het gebied tussen Veessen en Wapenveld veel perspectief. De hoogwatergeul, met een breedte die varieert van 500 tot 1.500 meter, ontstaat door de aanleg van twee dijken van circa 8 kilometer lang tussen Veessen en Wapenveld.

website_oud_groot_onderhoud_en_zoab

Groot Onderhoud A12 en dubbellaags ZOAB A27

Boskalis Nederland werkt in 2016 aan het Groot Onderhoud voor Rijkswaterstaat Utrecht. Voor de omgeving van Vianen, Nieuwegein, Houten en Utrecht realiseren we geluidsreductie door de enkellaags ZOAB deklaag op de A27 te vervangen door een dubbellaags ZOAB-deklaag.

edd16f1733

VOC-special: capaciteitsuitbreiding verzorgingsplaatsen De Knoest en Ruwiel

Als special binnen de Variabele Onderhoudscontracten (VOC) realiseert Boskalis Nederland een capaciteitsuitbreiding van verzorgingsplaatsen De Knoest en Ruwiel. Het betreft een D&C project.

f80a3f5a83

Pilot Verticaal Zanddicht Geotextiel

Delen van de dijk tussen Hagestein en Opheusden kampen met ‘piping’. Bij piping stroomt er bij een groot verschil in waterstand tussen rivier en achterland water onder de dijk door. Dat water kan zand meevoeren. Hierdoor kan na verloop van tijd een holle ruimte onder de dijk ontstaan waardoor de dijk kan bezwijken.