Direct naar hoofdinhoud

Onderhouds baggerwerk Nieuwe Maas

Het meerjarig in stand houden van vaargeulen en havens met bijkomende werkzaamheden, in het beheergebied van Rijkswaterstaat, Perceel 1 en Perceel 2.

Nautisch Gegarandeerde Diepte
Boskalis was verantwoordelijk voor de Nautisch Gegarandeerde Diepte in twee percelen. Met behulp van peilingen werd maandelijks bepaald welke hoeveelheid slib weggebaggerd moest worden, waarbij ook rekening werd gehouden met de te verwachten aanslibbing in de opvolgende maand. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Nautische Gegarandeerde Diepte gedurende de contractperiode beschikbaar was voor de scheepvaart.

Perceel 1
Perceel 1 betrof onderhoudsbaggerwerk binnen het beheergebied van dienst Zuid-Holland, en had als doel de toegankelijkheid tot de Rotterdamse havens en het achterland te borgen.

De werkzaamheden bevatten op hoofdlijnen:

  • Onderhoud van de Nieuwe Maas t/m het einde van de Nieuwe Waterweg (km 1001 t/m km 1035,4);
  • Onderhoud van de Oude Maas vanaf de kruising met de Nieuwe Maas t/m de Spijkenissebrug.

Perceel 2
Perceel 2 betrof onderhoudsbaggerwerk in het beheergebied van dienst Zuid-Holland, en had als doel de toegang tot de Europoort en de Maasvlakte vanaf zee te borgen.

De werkzaamheden bevatten op hoofdlijnen:

  • Onderhoud van de vakken Maasmond Calland Beerkanaal en Maasmond.

Gerelateerde projecten

Wognum-sbocht1 (1)

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.