Direct naar hoofdinhoud

Het verdiepte spoor in Vught

Voor het project Verdiepte spoor in Vught heeft Prorail een aannemer gecontracteerd. Boskalis Nederland gaat samen met Van Hattum en Blankevoort het project uitvoeren. Vandaag zetten alle betrokken partijen hun handtekening onder deze nieuwe samenwerking.

Ton Bierbooms, projectmanager bij ProRail: ”Ik ben er trots op dat we een partij hebben gevonden die zo’n groot werk voor ons gaat uitvoeren. Ik ben blij dat de condities gecreëerd zijn waarbij onze belangen en die van de aannemer bij elkaar komen.”

Alliantie Vught Verdiept

Het project verdiept spoor Vught is het grootste contract van het project PHS Den Bosch – Vught en het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Het is een bijzonder contract omdat de aannemers Boskalis Nederland en Van Hattum en Blankevoort gaan samenwerken met ProRail in de alliantie Vught Verdiept. Door deze samenwerking is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het project.

In 2026 start de aanleg van de verdiepte ligging van het spoor dat dwars door de dorpskern van Vught loopt. Boskalis Nederland neemt het droge en natte grondverzet voor zijn rekening. Daarnaast wordt ook de expertise van de duikers van Boskalis ingezet voor het aanbrengen van onderwaterbeton voor de bouwkuipen.

“Dit is een project dat ons goed past, zowel het werk met vele verschillende disciplines als de samenwerking die nodig is om een succes van dit werk te maken. We hebben onze zinnen erop gezet en het is prettig dat we deze dan ook daadwerkelijk verworven hebben. Het team heeft er zin in en gaat er zeker een succes van maken, aldus Menno van der Ploeg, directeur projecten bij Boskalis Nederland”.

Bouw van de verdiepte ligging

Opdrachtgever ProRail past het spoor aan tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. Zo komt er een vierde spoor tussen Den Bosch en Vught Noord, en in Vught leggen we de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan. Het project PHS Den Bosch – Vught is een ingrijpend project voor de omgeving. Dat komt omdat er meer (goederen)treinen gaan rijden en de bouw zo’n zeven jaar gaat duren.  

Lees meer over dit project.

Gerelateerde projecten

Meten-is-weten

Project Meanderende Maas

Project Meanderende Maas gaat de Brabantse Maasdijk van Ravenstein tot Lith versterken, de Maas aan Gelderse en Brabantse zijde meer ruimte geven én het gebied mooier en economisch sterker maken. Waterschap Aa en Maas heeft medio 2021, mede namens de partners van project Meanderende Maas, het project gegund aan Boskalis Nederland.

Project A2

Verbreding A2 tussen knooppunten Het Vonderen en Kerensheide

Boskalis gaat de snelweg A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide verbreden in opdracht van Rijkswaterstaat. Deze verbreding naar 2x3 rijstroken plus vluchtstrook is noodzakelijk om de doorstroming van de enige noord-zuid snelwegverbinding in Zuid/Midden-Limburg te verbeteren. De opdracht kent een contractwaarde van circa EUR 190 miljoen met naar verwachting een doorlooptijd tot eind 2027.

Kruispunt De Vijfhoek Impressie Toekomstige Situatie (1)

N516 Thorbeckeweg

De gemeente Zaanstad, gemeente Oostzaan, Vervoerregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland willen de doorstroming van het verkeer in Zaandam Zuid verbeteren.

Boskalis Nederland B.V. 2 Pva Duurzame Leefomgeving Edit 2

Ombouw verzorgingsplaats kloosters A58

Wij hebben samen met onze partner Van der Zanden de opdracht van Rijkswaterstaat ontvangen voor de ombouw en het meerjarig onderhoud van verzorgingsplaats 2.0 Kloosters aan de A58. We zijn erg blij en trots dat we deze opdracht hebben mogen ontvangen!

Belfeld 9

Dijkversterking Belfeld

Aannemerscombinatie MaaSamen gaat dit project in opdracht van Waterschap Limburg uitvoeren. MaaSamen bestaat uit aannemersbedrijven Van de Biggelaar, Van de Wetering en Boskalis. 

Vmr

Vismigratierivier

Een kilometerslange rivier op de grens van de Waddenzee en het IJsselmeer. Boskalis Nederland is de aannemer die dit unieke deel van de Vismigratierivier bij de Afsluitdijk gaat maken. Het project helpt vispopulaties te herstellen. De Europese aanbesteding voor het rivierdeel is op 4 december 2023 door provincie Fryslân definitief aan ons gegund. Na de uitvoering gaan wij de hele Vismigratierivier voor tien jaar onderhouden.