Direct naar hoofdinhoud

Herinrichting stationsomgeving Brugge

Boskalis Nederland gaat in opdracht van het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Brugge het project R30-Stationsomgeving uitvoeren.

Met de herinrichting wordt de verkeerssituatie rond het station van Brugge de komende jaren veiliger en kunnen fietsers en voetgangers op een veilige manier de ring oversteken. Daarnaast worden de kruispunten op de ring, het stationsplein en de ruimere omgeving heraangelegd zodat deze belangrijke toegangspoort tot Brugge voor de vele gebruikers een veilige en mooie omgeving wordt.

In nauwe samenwerking met het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Brugge zullen wij de komende periode samen met landschapsarchitecten BoschSlabbers landschapsarchitecten en ZJA architecten de ontwerpplannen verder uitwerken en een omgevingsvergunning aanvragen. De realisatie van dit project zal in verschillende fases plaatsvinden tussen eind 2024 en eind 2027.

Gerelateerde projecten

N201_Aansluitingen_A4

N201 Aansluitingen A4

Het project 'Aansluitingen A4' was onderdeel van het Masterplan N201+. Met dit deelproject is de capaciteit van en naar de rijksweg A4 bij Hoofddorp uitgebreid. Het was een uitdagend project door de complexiteit van de kruispunten, de aanleg van fly-overs en de integratie van de disciplines beton, wegen en elektro (inclusief het Dynamisch Verkeersmanagement).

Omlegging_N201_projectsheet

Omlegging N201

Provincie Noord-Holland realiseerde de omlegging van de N201 tussen de A4, de A9 en A2. Dit was hard nodig om de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid in deze regio te verbeteren. Dit was ook van groot economisch belang. In dit project werkten we nauw samen met diverse overheden en Schiphol. De Omlegging Aalsmeer-Uithoorn omvatte circa 7 km nieuwe provinciale weg. Dit is inclusief openbare verlichting, verkeerslichten, groenvoorzieningen, bebording en bewegwijzering. Een belangrijk onderdeel was een nieuwe tunnel onder de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Deze tunnel heeft een gesloten deel van circa 700 meter en een deel met een open bak van circa 300 meter. Verder omvatte het project onder meer de aansluiting van de nieuwe N201 op kruisende wegen, de aanleg van verschillende viaducten, fietsbruggen, fietstunnels, doorvaarbare duikers en het aanpassen van de waterhuishouding.

16-04-08-Maasvlakte_2

Maasvlakte 2 Rotterdam

Nieuw land voor uitbreiding Rotterdamse haven! Door het aanleggen van een nieuw gebied ter grootte van 2.000 hectare in zee, hebben we de Rotterdamse haven 20% groter gemaakt. Deze nieuwe zone is ongeveer even groot als de totale oppervlakte van de luchthaven Schiphol!

Delflandse_kust

Delflandse Kust

Het Delflandse Kust Project is een van de tien Zwakke Schakels die de overheid wil aanpakken om de veiligheid van het achterland te waarborgen. Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel. Ook de kracht van de golven neemt toe. Dit heeft gevolgen voor de kustveiligheid in de toekomst. Het 15 kilometer lange traject tussen Hoek van Holland en Scheveningen is in de periode 2008 en 2012 aangepakt.

Zandmotor

Zandmotor

Rijkswaterstaat laat elke vijf jaar grote hoeveelheden zand storten op het strand voor de westkust van ons land. Dit om afkalving van de duinen tegen te gaan. Voor de Delflandse kust is dit keer voor een innovatief en duurzaam concept gekozen: de Zandmotor. Hierbij wordt in één keer op één plek een grote hoeveelheid zand gestort. Via golven, getij en wind legt de natuur zelf het zand op de juiste plek. Als de Zandmotor naar verwachting werkt, is hier de komende twintig jaar geen verdere zandsuppletie nodig. Zo wordt veelvuldige verstoring van de kwetsbare zeebodem voorkomen.

Roggenplaat (1)

Zandsuppletie Roggenplaat

Het ophogen van de Roggenplaat in de Oosterschelde is nodig om ervoor te zorgen dat vogels en zeehonden langer voedsel kunnen zoeken.Met onze sleephopperzuiger hebben we op zeven verschillende plaatsen centraal op de Roggenplaat zandophopingen aangebracht. Die zorgen ervoor dat de plaat langer droog blijft bij opkomend water.