Direct naar hoofdinhoud

Herinrichting stationsomgeving Brugge

Boskalis Nederland gaat in opdracht van het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Brugge het project R30-Stationsomgeving uitvoeren.

Met de herinrichting wordt de verkeerssituatie rond het station van Brugge de komende jaren veiliger en kunnen fietsers en voetgangers op een veilige manier de ring oversteken. Daarnaast worden de kruispunten op de ring, het stationsplein en de ruimere omgeving heraangelegd zodat deze belangrijke toegangspoort tot Brugge voor de vele gebruikers een veilige en mooie omgeving wordt.

In nauwe samenwerking met het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Brugge zullen wij de komende periode samen met landschapsarchitecten BoschSlabbers landschapsarchitecten en ZJA architecten de ontwerpplannen verder uitwerken en een omgevingsvergunning aanvragen. De realisatie van dit project zal in verschillende fases plaatsvinden tussen eind 2024 en eind 2027.

Gerelateerde projecten

16-05-12-BPL

Buitenring Parkstad Limburg

Buitenring Parkstad Limburg beslaat de regionaal verbindende wegen N298, N299 en N300. Het tracé loopt vanaf de aansluiting van de N298 op de A76 bij Nuth tot aan de aansluiting van de N300 op de N281 ter hoogte van het bedrijvenpark Avantis. Buitenring Parkstad Limburg geeft invulling aan de ontbrekende schakels binnen dit tracé, waardoor een hoogwaardige regionale autoweg ontstaat. Het project bestaat uit het aanpassen van 14 kilometer bestaande wegen en/of verbreden en aanleggen van 12 kilometer nieuwe wegen.

A9_Badhoevedorp

Omlegging A9 Badhoevedorp

Op 11 december 2012 heeft Rijkswaterstaat de opdracht voor de uitvoering van het project Omlegging A9 Badhoevedorp definitief gegund aan Combinatie BadhoeverBogen. De aannemerscombinatie bestaat uit de bedrijven VolkerWessels, Boskalis en Mourik Groot-Ammers.

prinsesamaliaviaductonderdoor (1)

Amaliaviaduct Maasvlakte Rotterdam

Rotterdamse haven beter bereikbaar. Het werd steeds drukker op Maasvlakte 2. Om te zorgen dat de haven en de containerterminals bereikbaar blijven, besloot het Havenbedrijf Rotterdam de weg te verbreden en een ongelijkvloerse kruising aan te leggen. Dit Prinses Amaliaviaduct is onder architectuur gebouwd en een visitekaartje voor Boskalis Nederland als multispecialist.

16-04-15-Lange_Haven_Plus

Lange Haven Plus

Binnen het project Lange Haven Plus brengen we de Schiedamse gracht terug in goede conditie. Tegelijkertijd wordt het werk aangewend om de verzakte kades een nieuwe inrichting te geven.

16-04-15-Wilhelminakanaal

Verbreding Wilhelminakanaal

Rijkswaterstaat, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant hebben het project verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal bij Tilburg gegund aan de combinatie van bouwbedrijven Boskalis en Heijmans.

N62_Sloeweg

Verdubbeling N62 Sloeweg

De N62 (Sloeweg) wordt tussen de N254 (Bernhardweg/Westerscheldetunnelweg) en de A58 gereconstrueerd/verdubbeld en de aansluitingen op de aansluitende wegen worden aangepast.