Direct naar hoofdinhoud

Herinrichting stationsomgeving Brugge

Boskalis Nederland gaat in opdracht van het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Brugge het project R30-Stationsomgeving uitvoeren.

Met de herinrichting wordt de verkeerssituatie rond het station van Brugge de komende jaren veiliger en kunnen fietsers en voetgangers op een veilige manier de ring oversteken. Daarnaast worden de kruispunten op de ring, het stationsplein en de ruimere omgeving heraangelegd zodat deze belangrijke toegangspoort tot Brugge voor de vele gebruikers een veilige en mooie omgeving wordt.

In nauwe samenwerking met het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Brugge zullen wij de komende periode samen met landschapsarchitecten BoschSlabbers landschapsarchitecten en ZJA architecten de ontwerpplannen verder uitwerken en een omgevingsvergunning aanvragen. De realisatie van dit project zal in verschillende fases plaatsvinden tussen eind 2024 en eind 2027.

Gerelateerde projecten

Wognum-sbocht1 (1)

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.