Direct naar hoofdinhoud

Groot variabel onderhoud A15

Rijkswaterstaat heeft het Groot Variabel Onderhoud A15 gegund aan Boskalis Nederland. Het gaat om de A15 tussen knooppunt Ridderkerk-zuid en knooppunt Deil, in beide richtingen. Voor dit project is de zogeheten ‘koploperaanpak’ toegepast. Hierbij worden bedrijven uitgedaagd om het onderhoud aan de wegen zo duurzaam mogelijk uit te voeren.

De voorbereidende werkzaamheden voor het Groot Variabel Onderhoud starten in de zomer van 2024. Vanaf de zomer van 2024 wordt het asfalt vervangen, de bermen verlaagd en worden op diverse locaties geleiderail vervangen of hersteld. Daarnaast worden voegovergangen vervangen en reparatiewerkzaamheden aan viaducten en bruggen uitgevoerd. De werkzaamheden moeten volgens planning begin november 2024 zijn afgerond. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in de zomer van 2024 leiden tot hinder voor het verkeer, onder meer met weekafsluitingen.

Aanbesteding Groot Variabel Onderhoud A15
De A15 is een belangrijke verkeersader. De hinderaanpak is daarom een belangrijk onderwerp geweest in de aanbesteding bij het bepalen van de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Ook werden de aannemers uitgedaagd om duurzame asfaltmengsels aan te dragen voor de werkzaamheden. Boskalis Nederland is hierbij als winnaar uit de bus gekomen. De opdracht heeft een waarde van zo’n 23,5 miljoen euro.

David Vermeire, directeur projecten Boskalis Nederland: ‘Wij zijn trots dat we komend jaar met de koploperaanpak het groot onderhoud mogen uitvoeren aan de A15. Om veilig te kunnen werken hebben we de planning en fasering geoptimaliseerd. Tijdens de weekafsluitingen in de zomervakantie beperken wij met maatregelen op de omleidingsroutes de hinder voor de weggebruiker.
Met een slimme logistiek en duurzaam geproduceerd asfalt met hergebruikte materialen realiseren wij de meest duurzame aanpak.’

Silvia van Waardenburg, projectmanager Rijkswaterstaat ‘Samen sterk in duurzaamheid: met Boskalis Nederland als opdrachtnemer hebben wij vertrouwen in de koploperaanpak duurzame wegverharding. Onze uitdagingen zijn groot, maar met vertrouwen en toewijding zorgen we samen voor een veilige en bereikbare toekomst.’

Koploperaanpak duurzame wegverharding
Als grootste wegbeheerder van Nederland neemt Rijkswaterstaat haar verantwoordelijkheid bij het behalen van de klimaatdoelen. We stappen daarom over op duurzame wegverharding, met de hoge kwaliteitsstandaard die we in Nederland gewend zijn. Onderweg naar klimaatneutraal en circulair werken, legt Rijkswaterstaat bij aanbestedingen de duurzaamheidslat voor asfalt steeds hoger.

De koploperaanpak moet investeringen in duurzame wegverhardingen voor bedrijven lonend maken. Daarom zorgen we dat tot 2030 ieder jaar in meerdere projecten, de duurzaamste alternatieven de ruimte krijgen. Zo verdienen duurzame koplopers hun innovatie terug en leveren zij samen met ons een bijdrage aan de transitie naar een duurzame infrasector.

Gerelateerde projecten

Vmr

Vismigratierivier

Een kilometerslange rivier op de grens van de Waddenzee en het IJsselmeer. Boskalis Nederland is de aannemer die dit unieke deel van de Vismigratierivier bij de Afsluitdijk gaat maken. Het project helpt vispopulaties te herstellen. De Europese aanbesteding voor het rivierdeel is op 4 december 2023 door provincie Fryslân definitief aan ons gegund. Na de uitvoering gaan wij de hele Vismigratierivier voor tien jaar onderhouden.

FF141688

Dijkversterking Vlieland

Op woensdag 11 oktober 2023 hebben wij samen met Rijkswaterstaat het contract ondertekend om de dijkversterking op Vlieland uit te voeren. Deze dijk ligt tegen de achtertuinen aan van de huizen aan de Dorpsstraat en moet het dorp beschermen tegen hoogwater van de Waddenzee. Op dit moment voldoet de dijk niet aan de veiligheidseisen. Daarom gaan we de dijk versterken.

DJI 0994

Rijnhaven

In, op en langs de Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten, komt een nieuw stuk stadscentrum. 

Kopie Van Kopie Van Kopie Van Kopie Van Facebookpost (1) (1)

Ophogen bedrijventerrein Oosterhorn-zuid fase 2

Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben wij samen met Groningen Seaports het contract ondertekend voor het ophogen van het bedrijventerrein Oosterhorn-zuid, fase 2.

Project_Sheet_Grensmaas

Grensmaas

Het project Grensmaas stelt het Maasland veilig voor overstromingen en herstelt het natuurlijk evenwicht in en rond de Grensmaas. De drie hoofddoelstellingen van het project zijn rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en ontgrinding. Zowel de natuurontwikkeling als de hoogwaterbescherming worden mede gefinancierd door de winning van 54 miljoen ton grind.

BKN Asfalt (3)

Groot variabel onderhoud A15

Rijkswaterstaat heeft het Groot Variabel Onderhoud A15 gegund aan Boskalis Nederland. Het gaat om de A15 tussen knooppunt Ridderkerk-zuid en knooppunt Deil, in beide richtingen. Voor dit project is de zogeheten ‘koploperaanpak’ toegepast. Hierbij worden bedrijven uitgedaagd om het onderhoud aan de wegen zo duurzaam mogelijk uit te voeren.