Direct naar hoofdinhoud

Ondergrondse fietsenstalling en herinrichting Stationsplein en Stationsweg Zwolle

In Zwolle bouwden we een ondergrondse fietsenstalling voor maar liefst 5.700 fietsen onder het Stationsplein. Daarnaast namen we de herinrichting van de openbare ruimte van het Stationsplein en de Stationsweg voor onze rekening.

In gemeente Zwolle hebben we een nieuwe ondergrondse fietsenstalling voor maar liefst 5.800 fietsen onder het plein gerealiseerd en kreeg het Stationsplein Noord een volledig nieuwe inrichting. Daarbij is volgens het plan van Boskalis Nederland zoveel mogelijk overlast en hinder voor de ondernemers, bewoners en reizigers in en rondom het Stationsplein beperkt zoals bepaald door het beoordelingssteam (gemeente Zwolle, NS Stations, ProRail en Fietsersbond Zwolle). 

De bouw van de ondergrondse fietsenstalling is in 2019 van start gegaan met een optimaal ingepast ontwerp. In BIM was precies zichtbaar hoe het ontwerp werd. Een tijdelijke waterkerende constructie was nodig om metersdiep in de grond bouwwerkzaamheden uit te voeren. De bouwkuip werd gemaakt met behulp van een speciale bouwtechniek: CSM-wanden. Deze wanden houden grond en water tegen. CSM staat voor Cutter Soil Mix -een trillingsvrije werkmethode. Naast dit voordeel was er ook nauwelijks geluidshinder. Om de monumentale boom te sparen, hebben we naast de CSM-wand een deel van de bouwkuip uitgevoerd met jetgrout. Voor de bodemafdichting is een waterremmende laag van gel toegepast. Hierna volgde de ruwbouw die door de droge bouwkuip naar wens en volgens planning kon worden uitgevoerd.

In december 2020 werd de ondergrondse fietsenstalling geopend voor gebruik en op vrijdag 8 oktober 2021 heeft de feestelijke opening plaatsgevonden.

Bekijk ook de timelapse van de bouwfases: https://www.youtube.com/timelapse Zwolle

Gerelateerde projecten

Marker_Wadden

Aanleg Natuureilanden Marker Wadden

Mooi nieuw stukje Nederland. Boskalis Nederland maakt ons land groter. Met materiaal uit het Markermeer, bouwen we nieuwe eilanden in opdracht van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. Door baggeren en de aanleg van nieuwe natuur verhogen we de ecologische kwaliteit van het Markermeer. En maken we het gebied aantrekkelijker voor natuurliefhebbers.

16-05-12-BPL

Buitenring Parkstad Limburg

Buitenring Parkstad Limburg beslaat de regionaal verbindende wegen N298, N299 en N300. Het tracé loopt vanaf de aansluiting van de N298 op de A76 bij Nuth tot aan de aansluiting van de N300 op de N281 ter hoogte van het bedrijvenpark Avantis. Buitenring Parkstad Limburg geeft invulling aan de ontbrekende schakels binnen dit tracé, waardoor een hoogwaardige regionale autoweg ontstaat. Het project bestaat uit het aanpassen van 14 kilometer bestaande wegen en/of verbreden en aanleggen van 12 kilometer nieuwe wegen.

A9_Badhoevedorp

Omlegging A9 Badhoevedorp

Op 11 december 2012 heeft Rijkswaterstaat de opdracht voor de uitvoering van het project Omlegging A9 Badhoevedorp definitief gegund aan Combinatie BadhoeverBogen. De aannemerscombinatie bestaat uit de bedrijven VolkerWessels, Boskalis en Mourik Groot-Ammers.

prinsesamaliaviaductonderdoor (1)

Amaliaviaduct Maasvlakte Rotterdam

Rotterdamse haven beter bereikbaar. Het werd steeds drukker op Maasvlakte 2. Om te zorgen dat de haven en de containerterminals bereikbaar blijven, besloot het Havenbedrijf Rotterdam de weg te verbreden en een ongelijkvloerse kruising aan te leggen. Dit Prinses Amaliaviaduct is onder architectuur gebouwd en een visitekaartje voor Boskalis Nederland als multispecialist.

16-04-15-Lange_Haven_Plus

Lange Haven Plus

Binnen het project Lange Haven Plus brengen we de Schiedamse gracht terug in goede conditie. Tegelijkertijd wordt het werk aangewend om de verzakte kades een nieuwe inrichting te geven.

16-04-15-Wilhelminakanaal

Verbreding Wilhelminakanaal

Rijkswaterstaat, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant hebben het project verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal bij Tilburg gegund aan de combinatie van bouwbedrijven Boskalis en Heijmans.