Direct naar hoofdinhoud

Ligplaatsen Calandkanaal

De opdrachtgever, Havenbedrijf Rotterdam, wenst vanuit nautische veiligheid de bestaande boeienligplaatsen 82 en 83 te vervangen voor ULCC ligplaatsen op afmeer- en trospalen.

Ultra Large Crude Carriers

Ultra Large Crude Carriers (ULCC) zijn supertankers van meer dan 300.000 DWT voor het vervoer van ruwe aardolie. Naast het vervangen van bovengenoemde ligplaatsen wordt tussen ligplaats 79 en 80 nog een ligplaats voor kleinere schepen op palen voorzien (ligplaats 79b).

Werkzaamheden

In samenwerking met VSF, de hoofdaannemer voor het realiseren van de tros- en afmeerpalen, heeft Boskalis circa 600.000 m3 baggerwerk verzet. De specie tussen de nieuwe tros- en afmeerpalen is gebaggerd door het kraanschip Kahmari II van Boskalis Terramare. De specie buiten de afmeerlijn kon met sleephopperzuigers worden gebaggerd. Bijkomende werkzaamheden hebben betrekking op het herstel van de oeverbescherming nabij de oude en nieuwe locaties van zogenaamde aanlandschermen. Deze aanlandschermen kunnen in de toekomst, wanneer hier boord-boord overslag wordt uitgevoerd, gebruikt worden om een ligplaats door middel van oliebooms af te bakenen.

Gerelateerde projecten

Wognum-sbocht1 (1)

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.