Direct naar hoofdinhoud

HES Hartel Tank Terminal HTT, Rotterdam

Nieuwe kade bereikbaar voor grootste olietankers. In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam bouwde de combinatie Boskalis, Van Hattum en Blankevoort en Mobilis een diepzeekade, binnenvaartkade en steiger voor de nieuwe HES Hartel Tank Terminal op de Hartelstrook (Maasvlakte 1). Om te zorgen dat zowel grote olietankers als binnenvaartschepen hier kunnen aanleggen.

De HES Hartel Tank Terminal op de Hartelstrook in de haven van Rotterdam is een terminal in ontwikkeling. De opslagterminal geeft HES de mogelijkheid om olieproducten op- en over te slaan. Om dit mogelijk te maken, realiseerden we:

  • een 1.200 meter lange kademuur aan voor zeeschepen, 

  • een 1.100 meter lange binnenvaart kademuur en 

  • een 350 meter lange steiger met vier ligplaatsen voor binnenvaartschepen 

  • de nodige bagger- en grondwerkzaamheden 

  • oever- en bodembescherming.

Bij de aanleg moest worden voldaan aan de hoogste eisen op gebied van veiligheid en milieu. Aan de nieuwe kade kunnen nu zelfs de grootste zeetankschepen aanmeren. De steiger rust op betonpalen met een dek opgebouwd uit prefab betonnen kespen en liggers. Het remmingwerk uit stalen palen met 700 ton aan samengesteld buisliggers. De diepzeekade is een betonnen kesp met ontlastvloer (L-wand) gefundeerd op een combiwand en 645 schroefinjectiepalen, verankerd met ruim 300 MV-palen. De binnenvaartkade is een betonnen deksloof gefundeerd op een combiwand en verankerd met ruim 340 schroefinjectieankers. In totaal wordt ruim 45.000m3 beton verwerkt.

De HES Tank Terminal moet de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam verder versterken. 

Gerelateerde projecten

Project_sheet

Reconstructie A20 - N456 Aansluiting Moordrecht

In 2011 heeft de provincie Zuid-Holland, de gemeente Zuidplas en Prorail het plan voor de reconstructie A20 - N456 gegund aan Boskalis Nederland.

1509924_Werkendam_Biesbosch_0000

Ontpoldering Noordwaard

Project_Sheet_N381_Drachten_Nanningaweg

N381 Drachten-Nanningaweg

De N381, gelegen tussen Drachten en de Drentse grens, is voor de provincie Fryslân een belangrijke verkeersroute. Deze weg is de belangrijkste verbinding met Drenthe en Duitsland voor Drachten en in mindere mate voor Leeuwarden, twee economische centra binnen de provincie.

16-05-12-HPZ

Hondsbossche en Pettemer Zeewering

Sterke kustlijn, recreatieve meerwaarde. De Hondsbossche en Pettemer Zeewering tussen Petten en Camperduin voldeed niet meer aan de veiligheidseisen. De opdrachtgever wilde een veilig ontwerp met veel zand en meerwaarde voor natuur en recreatie. Boskalis Nederland versterkte de kust met 35 miljoen m3 zand uit zee en benutte dit zand meteen voor recreatie en toerisme.

Project_sheet_A4_Delft_Schiedam

A4 Delft - Schiedam

Boskalis Nederland werkt aan de A4 van Delft naar Schiedam in opdracht van Rijkswaterstaat. Na 40 jaar komt met de aanleg van dit laatste deel een einde aan het publieke debat over de wenselijkheid van deze nieuwe weg.

Project_Sheet_A4_Steenbergen

A4 Steenbergen

Met de aanleg van de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom wordt de 15 kilometer lange ontbrekende schakel tussen Rotterdam en Antwerpen ingevuld.