Direct naar hoofdinhoud

Variabele Onderhoudscontracten (VOC) Zuid-Nederland

Het Variabel Onderhoudscontract omvat het reguliere onderhoud aan alle rijkswegen en kunstwerken in Noord-Brabant West.

Het gaat om werkzaamheden als asfalteren, herstel van viaducten en onderhoud vangrails. Boskalis Nederland is opdrachtnemer van perceel 1, regio West-Brabant en “rolt” de komende twee jaar 145.000 ton asfalt uit.

EMVI-aanbesteding

Het variabel onderhoud (design en construct), aan rijkswegen, viaducten en bruggen in Zuid-Nederland is door Rijkswaterstaat op basis van economisch meest voordelige inschrijving (EMVI-criteria) aanbesteed. Daarnaast was er bij de gunning bijzondere aandacht voor verlaging van CO<sub>2</sub>-uitstoot en minimale verkeershinder bij uitvoering van het onderhoud.

VOC-team

Het VOC-team van Boskalis Nederland gaat medio dit jaar aan de slag, maar werkt  al sinds oktober 2015 aan het uitdenken van onderhoudsmaatregelen en de aanvraag van vergunningen. De uitvoering vindt voornamelijk ’s nachts en in de weekenden plaats. Dit draagt bij aan het doel van dit project: een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer en zo optimaal mogelijke bereikbaarheid van de regio.

Gerelateerde projecten

Wognum-sbocht1 (1)

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.