Direct naar hoofdinhoud

Rotondes Zeeland

Aanleg van 5 rotondes en een nieuw wegdeel op Schouwen-Duiveland (N57 en N59)

Op een aantal locaties op Schouwen-Duiveland is sprake van onveilige, ongeregelde kruisingen voor fietsen en auto’s. Dit leidt tot onveilige situaties voor kruisend fiets- en autoverkeer. Om de verkeerssituatie voor fietsers en automobilisten te verbeteren, leggen we in opdracht van Rijkswaterstaat 5 nieuwe rotondes aan.

Ter voorbereiding is eerst de bodem onderzocht of er niet gesprongen conventionele explosieven in de grond liggen. Daarnaast is archeologisch onderzoek uitgevoerd. Ook zijn kabels en leidingen verlegd. De grond is voorbelast zodat deze gereed is om op te bouwen. Het aanleggen van de rotondes doen we zoveel mogelijk buiten het verkeer om. 

Gerelateerde projecten

Wognum-sbocht1

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.