Direct naar hoofdinhoud

N243 Herinrichting

De N243 tussen Alkmaar en de Koggenland is toe aan groot onderhoud. De provincie wil dat onderhoud combineren met aanpassingen die de weg veiliger maken voor het verkeer. Provincie Noord-Holland selecteerde Boskalis Nederland voor uitvoering van de werkzaamheden.

Het project N243 Herinrichting bestaat uit de reconstructie van de provinciale weg. De weg doorkruist de gemeenten Alkmaar, Beemster en Koggeland. De weg kenmerkt zich als een smalle weg met veel verkeer, een aantal drukke kruisingen en veel directe wegaansluitingen van woningen en bedrijven. Door de herinrichting van de N243 neemt de verkeersveiligheid en doorstroming toe. Op sommige plekken wordt de weg aan de kant van het water breder gemaakt en er komt een geleiderail die in het landschap past. Ook wordt een aantal kruisingen vervangen door rotondes. De huidige in- en uitritten van woningen en bedrijven langs de weg blijven bestaan en krijgen een ander soort verharding, zodat de weg een 'groene' uitstraling krijgt De bomen langs de middenweg in Beemster blijven staan en waar mogelijk wordt er aangeplant. Daarmee wordt beoogd de weg beter te laten passen in de droogmakerij Beemster (Unesco).

Gerelateerde projecten

Wognum-sbocht1

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.