Direct naar hoofdinhoud

Lange Haven Plus

Binnen het project Lange Haven Plus brengen we de Schiedamse gracht terug in goede conditie. Tegelijkertijd wordt het werk aangewend om de verzakte kades een nieuwe inrichting te geven.

Binnen het project Lange Haven Plus brengen we de Schiedamse gracht terug in goede conditie. Tegelijkertijd wordt het werk aangewend om de verzakte kades een nieuwe inrichting te geven.

17.000 meter schroefpalen

We gaan zeventienduizend meter schroefpalen plaatsen. In en achter de kademuren. Deze muren hoeven dan niet volledig gereviseerd te worden; de dragende rol die de kademuren nu vertolken, valt weg na het plaatsen van de palen. Op de palen zal beton worden gestort dat de druk moet verdelen. Dit heeft tot voordeel dat de bestaande kades kunnen blijven bestaan.

1.200 meter kade

In krap anderhalf jaar wordt in totaal twaalfhonderd meter kade aangepakt. Op een manier die niet alleen de kademuren en het draagvermogen van de kades herstelt, maar die ook een plus geeft aan het project. De voorzieningen voor de schepen in de Lange Haven worden waar mogelijk ondergronds gebracht.

Best Value Procurement

De keuze voor de aannemer van het project Lange Haven Plus liep via een prestatie inkoop of Best Value Procurement. Dit is een aanbestedingsmethode waarbij door de gemeente als opdrachtgever op basis van een aantal doelstellingen een deskundige partij in de markt wordt gezocht.

Gerelateerde projecten

Wognum-sbocht1 (1)

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.