Direct naar hoofdinhoud

Herstel Hooge Platen Westerschelde

De Hooge Platen is een uitgelezen broedplek voor vogels en wordt daarom verhoogd zodat deze ook bij hoog water boven water blijft. Boskalis Nederland zorgt voor de versterking die in een korte tijd met een strakke planning gerealiseerd wordt. 

Zo'n 1.800 hectares slik- en zandplaten liggen bij vloed onder water. Het enige stuk van de Hooge Platen dat droogblijft behalve bij springvloed is de Bol. Daar wordt een banaanvorm van zand aangebracht. De Hooge Springer wordt versterkt met zand en schelpen, favoriet bij sommige broedvogels zoals de dwergstern en strandplevieren, tot hoogwatervluchtplaats waar vogels en zeehonden kunnen rusten. 

Boskalis Nederland versterkte al diverse eilanden zoals Griend en de Roggenplaat en bouwde zelfs hele nieuwe exemplaren zoals de Marker Wadden. Met die ervaring en een strakke planning verhogen we voor de provincie Zeeland en beheerder Zeeuws Landschap de Hooge Platen in de Westerschelde. Zodat hier straks weer vogels kunnen broeden. 

Gerelateerde projecten

Wognum-sbocht1 (1)

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.