Direct naar hoofdinhoud

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

De A.C. de Graafweg (N241) in de provincie Noord-Holland verbindt de N242 met de A7 en loopt van Verlaat naar Wijzend via Opmeer en doorkruist drie gemeenten: Heerhugowaard, Opmeer en Medemblik. De weg nadert het eind van haar levensduur. Het is een 12 kilometer lange, vrij smalle weg met veel verkeer en een flink aantal in- en uitritten. Er geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur.

De weg staat bekend als gevaarlijk, omdat de weg smal is en niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen. De weg en fietspad naast de weg worden verbreed, het fietspad komt verder van de weg te liggen, het aantal in- en uitritten vermindert en een gevaarlijke S-bocht verdwijnt uit het tracé.

Naast de N241 ligt een drinkwatertransportleiding van waterbedrijf PWN. Door de verbreding van de weg en het fietspad moet de drinkwatertransportleiding langs de weg worden verlegd.

Dit project kent een planuitwerkingsfase en een realisatiefase met een verwachte oplevering eind 2024.   

Kijk ook op: www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Verkeer_vervoer/Projecten_Verkeer_en_Vervoer/N241_Herinrichting_A_C_de_Graafweg

Gerelateerde projecten

Wognum-sbocht1

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.