Direct naar hoofdinhoud

Virtueel plannen heeft de toekomst

Om optimaal samen te werken met onze opdrachtgever maakt Boskalis Nederland volop gebruik van innovatieve tools. Zoals een ingenieuze virtueel planner. Complexe projecten vragen om veel afstemming, vertelt Olaf Zomers, coördinator Planning. 

"Het is belangrijk dat ons hele team en dat van de opdrachtgever de actuele planning op het netvlies heeft. Met virtueel plannen kan dat", vertelt Olaf Zomers, coördinator Planning.

Meerkosten en stress voorkomen

"Complexe projecten vragen om optimale afstemming. Tussen opdrachtgever en projectteam en tussen verschillende bouwdisciplines. De planner is dan de spin in het web die alle activiteiten, partners en belangen in een logische volgorde plaatst. Met een sluitende planning voorkomt hij veel stress en meerkosten. Moderne planningssoftware zorgt voor het beste resultaat."

Stap voor stap

In de virtuele planning is alle informatie vertaald in een aantrekkelijk filmpje. Olaf: “Je ziet vanuit verschillende hoeken hoe een project stap voor stap wordt opgebouwd. Per moment zie je welke mensen en welk materieel worden ingezet. Het projectteam weet exact wat er te doen is. Daarnaast doet het overzicht dienst als een geweldig onderdeel van presentaties aan de opdrachtgever. Je kunt verschillende scenario’s tonen en zo afwegingen bij keuzes illustreren.”