Direct naar hoofdinhoud

Verkeersknoop ontward op A16-N3

Boskalis Nederland won de aanbesteding van wegenbouwproject A16-N3 bij knooppunt Dordrecht. Het project voor Rijkswaterstaat startte voorjaar 2019 en moet al in de zomer 2020 klaar zijn. Volgens Projectmanager Robin Snijders, koos de opdrachtgever voor Boskalis Nederland vanwege het ijzersterke plan en de hulp van specialistische externe partijen.

Strakke planning

Robin: “De N3 krijgt nieuwe op- en afritten naar de A16 en langs de A16 komt een nieuwe parallelweg. Mede door de slappe ondergrond van het gebied gebruiken we een alternatieve wegenbouwmethode, die sneller is dan gebruikelijk. Daardoor konden we voldoen aan de eis van de opdrachtgever om het project snel op te leveren. In september 2019 moest tachtig procent van het werk er al in zitten.”

Minder file

Boskalis Nederland heeft de verkeersstromen op de N3 in kaart laten brengen. Robin: “Externe specialisten onderzochten waar en waarom files ontstaan. Met simpele ingrepen, zoals een extra opstelstrook op de afrit en een langere toerit, verminderen we de file. Ook tijdens de bouw houden we rekening met de doorstroom en hinderen we het verkeer zo min mogelijk. Dit gaf de doorslag voor Rijkswaterstaat om voor Boskalis Nederland te kiezen.”