Direct naar hoofdinhoud

Unieke veiligheidstraining voor Havenbedrijf

Havenbedrijf Rotterdam schakelde Boskalis Nederland in om tachtig werknemers een veiligheidstraining te geven op het project Amaliaviaduct. Volgens projectmanager Pim van Veenendaal is het de manier om onveilige situaties te voorkomen. “We willen allemaal dat iedereen aan het eind van de dag weer veilig naar huis gaat.”

Samen risico’s verkleinen

Het werk vindt plaats op de drukke Maasvlakte. Pim gaf daar een lezing met de insteek: Wat kan het Havenbedrijf anders doen om de bouw voor Boskalis Nederland veiliger te maken? De boodschap was helder. “Om een werk te verwezenlijken nemen we soms risicovolle stappen. Door al vanaf de ontwerpfase samen te werken, kunnen we per situatie tot de veiligste oplossing komen. Zo spreken we nu bijvoorbeeld naar wens van het Havenbedrijf af om bepaalde voorzetwanden al vooraf te plaatsen. Onveilige situaties bij achteraf plaatsen voorkomen we zo.” 

Juiste aanpak

Een ander onderdeel van Pims training vond buiten plaats. “We maakten een rondje over de werkplaats om onveilige situaties te laten zien en deelden onze visies. Door een open discussie met elkaar te voeren, kwamen we tot overeenstemming over de juiste aanpak voor de toekomst.”

Wil je weten hoe Boskalis Nederland onveilige situaties op de werkplaats voorkomt? Lees meer.