Direct naar hoofdinhoud

Opening Waterwolftunnel groot succes!

Dit gebeurde in de Waterwolftunnel in aanwezigheid van alle direct betrokkenen bij het openstellingsproces. Een bijzonder moment dat het sluitstuk vormt van een periode van 30 maanden waarin innovatief is samengewerkt tussen het Implementatieteam N201 'Openstelling & Overdracht' van de provincie Noord-Holland en de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer, de brandweer Amsterdam-Amstelland, de Veiligheidsregio Kennemerland, de Veiligheidsbeambte en de aannemers Heijmans-Boskalis en Siemens. Voor de vakgenoten uit het hele land was dit - na twee conferenties in 2011 en 2012 - de finale mogelijkheid om kennis te nemen van de bestuurlijke, procesmatige en inhoudelijke (techniek, civiel, verkeerskunde) innovaties die zijn ontwikkeld en toegepast om te zorgen dat de Waterwolftunnel op tijd kan worden opengesteld.
Veel belangstelling voor Open Dag zaterdag 20 april 2013

Nog één keer lopen op een plek waar normaal gesproken geen voetgangers mogen komen. Dat mocht tijdens de open dag in de Waterwolftunnel. Er kwamen ruim 4.000 belangstellenden, onder wie veel ouders met kinderen, een kijkje nemen. De open dag was voor en door bewoners met optredens van de Aalsmeers Harmonie, de popkoren Sonority en Sensation en een streetdance optreden van SV Omnia 2000. In partytenten kon men presentaties volgen over onder andere de bouw van de tunnel, natuurcompensatie van de Bovenlanden en bediening en bewaking van de Waterwolftunnel. Bezoekers maakten een wandeling door de tunnel onder begeleiding van een gids, volgenden een speurtocht of lieten op een schoolbord een boodschap achter.
Waterwolftunnel nu open voor iedereen!

De anderhalve kilometer lange gloednieuwe Waterwolftunnel ter hoogte van Aalsmeer-Uithoorn is vandaag, maandag 22 april om 12.00 uur, open gegaan voor verkeer. Om 12.00 uur reden oldtimers als eerste over het nieuwe deel van de N201 en door de tunnel. Daarmee is het weggedeelte tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de Cargo Entrance/Koolhovenlaan Haarlemmermeer voor het verkeer geopend. Met deze openstelling is weer een nieuw gedeelte van het Masterplan N201+ afgerond. Verkeer kan de nieuwe N201 en de Waterwolftunnel gebruiken om zijn weg te vervolgen naar de A4 en vice versa.