Direct naar hoofdinhoud

Ondertekening het verdiepte spoor in Vught

Nieuws

Voor het project Verdiepte spoor in Vught heeft Prorail een aannemer gecontracteerd. Boskalis Nederland gaat samen met Van Hattum en Blankevoort het project uitvoeren. Vandaag zetten alle betrokken partijen hun handtekening onder deze nieuwe samenwerking.

Ton Bierbooms, projectmanager bij ProRail: ”Ik ben er trots op dat we een partij hebben gevonden die zo’n groot werk voor ons gaat uitvoeren. Ik ben blij dat de condities gecreëerd zijn waarbij onze belangen en die van de aannemer bij elkaar komen.”

Alliantie Vught Verdiept

Het project verdiept spoor Vught is het grootste contract van het project PHS Den Bosch – Vught en het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Het is een bijzonder contract omdat de aannemers Boskalis Nederland en Van Hattum en Blankevoort gaan samenwerken met ProRail in de alliantie Vught Verdiept. Door deze samenwerking is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het project.

In 2026 start de aanleg van de verdiepte ligging van het spoor dat dwars door de dorpskern van Vught loopt. Boskalis Nederland neemt het droge en natte grondverzet voor zijn rekening. Daarnaast wordt ook de expertise van de duikers van Boskalis ingezet voor het aanbrengen van onderwaterbeton voor de bouwkuipen.

“Dit is een project dat ons goed past, zowel het werk met vele verschillende disciplines als de samenwerking die nodig is om een succes van dit werk te maken. We hebben onze zinnen erop gezet en het is prettig dat we deze dan ook daadwerkelijk verworven hebben. Het team heeft er zin in en gaat er zeker een succes van maken, aldus Menno van der Ploeg, directeur projecten bij Boskalis Nederland”.

Bouw van de verdiepte ligging

Opdrachtgever ProRail past het spoor aan tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. Zo komt er een vierde spoor tussen Den Bosch en Vught Noord, en in Vught leggen we de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan. Het project PHS Den Bosch – Vught is een ingrijpend project voor de omgeving. Dat komt omdat er meer (goederen)treinen gaan rijden en de bouw zo’n zeven jaar gaat duren.  

Lees meer over dit project.