Direct naar hoofdinhoud

Nieuwste zero emission graafmachine aan de slag in Gouda

Nieuws

De splinternieuwe elektrische 25 ton graafmachine van Boskalis Nederland was deze week volop in gebruik op project Westergouwe III. Voor Projectbureau Westergouwe werken we aan het woonrijp maken voor de toekomstige bouw van woningen voor deze groene wijk in de polder van Gouda. We zorgen ervoor dat de ondergrond zorgvuldig wordt voorbelast voordat er woningen worden gebouwd en wegen worden aangelegd. Voor de ophoging brengen we een flink zandpakket aan, drainage en ondergrondse waterscheidingen. Hierdoor wordt de bodem goed gestabiliseerd en kan er straks goed op gebouwd worden.

Met de toepassing van deze functionele elektrische graafmachine zetten we een stap richting het verlagen van uitstoot van emissies tijdens projectrealisatie. Uniek aan deze elektrische uitvoering is dat de machine na opladen een hele dag optimaal kan draaien. Voor het opladen is als test een waterstofaggregaat gebruikt. Ondertussen wacht de volgende klus al want de elektrische graafmachine wordt mogelijk ingezet op project N206 Tjalmaweg RijnlandRoute.
 
Wij zijn duurzaam!
Voor Boskalis Nederland betekent duurzaamheid dat circulariteit, biodiversiteit & leefbaarheid, energie & emissies in onze projecten en bedrijfsvoering in balans zijn. Opereren zonder uitstoot van emissies van het materieel, daar willen we naartoe. Zo investeerden we al in onder meer een emissieloze mobiele asfaltcentrale, elektrische vrachtauto's, graafmachines, groot vermogen 20ft accucontainers en volledig elektrische asfaltverwerkingsmachines inclusief walsen om in te zetten op onze projecten. Wij dragen bij aan de duurzame ambities van opdrachtgevers door innovatief, efficiƫnter en slimmer te werken met behoud van productie en kwaliteit.