Direct naar hoofdinhoud

Eerste elektrische cutter/profielzuiger in gebruik genomen

Nieuws

Boskalis Nederland beschikt vanaf nu over een eigen volledig elektrische cutter/profielzuiger. De BOKA E-Dredge 1 kan het werk verrichten met behulp van walstroom en is daarmee emissievrij.

Momenteel maakt ze haar eerste meters in Oosterhout als profielzuiger voor de zandwinning. Daar gaan we de komende tien jaar zand winnen uit de zandwinplas 'Put van Caron'. Het mooie van deze zuiger is dat ze eenvoudig om te bouwen is van cutterzuiger naar profielzuiger en andersom; daardoor is ze multifunctioneel inzetbaar. Daarnaast is de BOKA E-Dredge 1 eenvoudig te transporteren en kan dus gedurende het jaar op meerdere projecten wordt ingezet.

Bekijk de video

Wij zijn duurzaam!
Voor Boskalis Nederland betekent duurzaamheid dat circulariteit, leefbaarheid en energie in onze projecten en bedrijfsvoering in balans zijn. Opereren zonder uitstoot, daar willen we naartoe. Met ons streven naar een emissieloze bouwplaats lopen we voorop. Zo investeerden we al in elektrische kranen, graafmachines en asfaltverwerkingsmachines om in te zetten op onze projecten. Wij dragen bij aan de duurzame ambities van opdrachtgevers door innovatief, efficiƫnter en slimmer te werken.