Direct naar hoofdinhoud

Boskalis verwerft opdracht N516 Thorbeckeweg

Wij zijn trots om aan te kondigen dat we de definitieve opdracht hebben gekregen voor de N516 Thorbeckeweg van onze opdrachtgever AVANT (Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg). AVANT is een samenwerking tussen Vervoerregio Amsterdam, Gemeente Oostzaan, Gemeente Zaanstad en Provincie Noord-Holland.

De N516 Thorbeckeweg is een cruciale toegangsweg voor Zaanstad. De huidige infrastructuur voldoet nu niet aan de toekomstige verkeersvraag. Aankomende jaren gaan wij in samenwerking met AVANT onder andere een onderdoorgang ter hoogte van de Vijfhoek, een fietsbrug, fietstunnel, en de verbreding van de N516 plus de kruispunten realiseren.

Het waarborgen van de verkeersdoorstroming is tijdens de realisatie van essentieel belang. Gedurende de bouwperiode kan het verkeer op de N516 Thorbeckeweg, het openbaar vervoer en fietsers langs de werkzaamheden hun weg vervolgen. Hiervoor hebben we een inventieve fasering voorgesteld.
Het aankomende jaar zullen we ons richten op het ontwerp, vergunningen en voorbereidende werkzaamheden. Vanaf 2025 start de daadwerkelijke realisatie van het project.

We zijn ontzettend enthousiast over dit project en kijken uit naar een prettige samenwerking met AVANT. Verdere informatie: zie ook www.thorbeckeweg.nl

Bron: AVANT