Direct naar hoofdinhoud

Biobrandstoffen, de duurzame keuze

Boskalis Nederland bespaart tonnen CO2-uitstoot door gebruik te maken van biobrandstoffen. Volledig fossiele brandstoffen maken plaats voor duurzamere mengsels.

Om wat voor biobrandstof gaat het?

De biobrandstofmengsels die we gebruiken worden gedeeltelijk gewonnen uit duurzame reststromen. Zo bestaat een mengsel bijvoorbeeld voor 50% uit een restproduct uit de papierindustrie. Een andere variant bestaat voor 30% uit afgewerkte frituurolie. Door deze reststromen te hergebruiken, bespaart Boskalis Nederland flink op fossiele brandstof. Grondstoffen uit de voedselketen, zoals palmolie, worden nadrukkelijk gemeden. Zo hoeft voor de biobrandstoffen geen enkele boom te worden omgehakt.

Waarvoor gebruikt Boskalis Nederland biobrandstof?

De schepen van Boskalis Nederland varen probleemloos op biobrandstofmengsels. Ook onze vrachtwagens en grondverzetmaterieel rijden op duurzame alternatieve brandstof.   

Nieuwe brandstof, nieuwe machines?

Om op biobrandstof te draaien, hoeven we de huidige machines niet aan te passen. Boskalis Nederland kan probleemloos overschakelen op duurzamere brandstoffen, zonder ingrijpende en milieubelastende aanpassingen aan het materieel. 

Wat is de milieuwinst?

Door gebruik van biobrandstoffen besparen we elk jaar tonnen CO2-uitstoot. Bij een project van een half jaar in 2016, bespaarde één schip al 561 ton aan CO2-uitstoot. 

Wat is de duurzame ambitie van Boskalis Nederland?
Boskalis Nederland heeft als ambitie om binnen vijf jaar de uitstoot van CO2 van het eigen materieel met 35% te reduceren. Lees hier meer over onze ambitie op het gebied van duurzaamheid.