Direct naar hoofdinhoud

Beaumix: circulaire bouwstof

Uit bodemas ontwikkelde Boskalis Nederland een circulaire bouwstof: Beaumix. Rijkswaterstaat civieltechnisch valideerde in 2018 Beaumix officieel als innovatief ophoogmateriaal. 

Uit afval
AEC-bodemas is het restproduct van afval dat wordt verbrand in Afval Energie Centrales. De AEC-bodemas vormt de basis van Beaumix. Na uitgebreide behandeling van vervuilde bodemas is het een niet vormgegeven bouwstof die vrij kan worden gebruikt in de infra. Beaumix wordt veel gebruikt als aanvul- en ophoogmateriaal in wegenprojecten van Boskalis Nederland zoals het Prinses Amaliaviaduct.

Circulair en ijzersterk
Boskalis Environmental produceert deze ijzersterke bouwstof en maakt meteen nuttig gebruik van de AEC-bodemas. Om circulariteit nog verder te bevorderen, wordt bij de productie zoveel mogelijk metalen uit de as gehaald. Dat is milieuwinst, want deze metalen hoeven niet meer gewonnen te worden. Boskalis Nederland zet Beaumix zoveel mogelijk in op eigen projecten maar levert deze bouwstof ook aan derden.

Binnen Boskalis Nederland kennen we de fysische eigenschappen en ondersteunen we ook klanten (technisch) bij het gebruik van deze duurzame bouwstof.

Benieuwd op welke projecten Boskalis Nederland de innovatieve bouwstof Beaumix toepast? 
Bekijk:
Prinses Amaliaviaduct
Tractaatweg