Direct naar hoofdinhoud

Magische teams

Werken bij Boskalis Nederland

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland.

Met onze projecten werken we aan rivieren en dijken, aan kust en zeehavens en houden we Nederland bereikbaar.

Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van mooie projecten. 

Klik hier voor onze vacatures.

Bij Boskalis Nederland geloven we sterk in de kracht van samenwerking. In teams komt magie tot leven, een kracht die ons speciaal maakt. Elkaar kennen, samen leren, samen uitvoeren en doelen bereiken versterken onze band. Door deze samenwerking ontstaan Magische Teams. Ons streven is om een veilige omgeving te creëren, waarin we samen het verschil maken en elke dag grenzen verleggen. We doorgronden complexe zaken en pakken ze op een eenvoudige manier aan. Met de wil om elkaar te verbeteren en de vrijheid om te leren van successen en fouten. In magische teams bruist het van de energie en bevlogenheid, en bereiken we magische resultaten.

Onze professionals werken in kleine of grote teams voor Boskalis Nederland in alle delen van ons land. Deze resultaatgerichte vakmensen staan voor ondernemerschap, innovatie en topkwaliteit. Met elkaar maken zij met hun kennis en ervaring elke dag onze toppositie waar.

Logo Clic Wit

Onze magische teams hebben een CLIC

Om magie in teams te laten ontstaan begint het met elkaar echt kennen (Connect), de opgaven zien (Leren), de taken verdelen (Interactie) en stap voor stap doelen realiseren (Creëren). Deze 4 basisprincipes zetten wij in om magische teams te creëren.

Naast het belang van magische teams staat bij Boskalis Nederland veiligheid op 1. We leveren altijd de hoogste kwaliteit en zetten talent en veiligheid centraal.

BKN_Houtrib_DSC_8660

Veiligheid op 1

De veiligheid van de mensen die voor en met ons werken heeft altijd de hoogste prioriteit. Om onze werkomgeving incident- en ongevalvrij te maken, hebben we in 2011 het veiligheidsprogramma NINA geïntroduceerd.

NINA staat voor: No Injuries, No Accidents. NINA weerspiegelt onze doelstelling om ervoor te zorgen dat onze medewerkers elke dag veilig van het werk terugkeren. NINA verankert de gewenste veiligheidscultuur in onze organisatie en maakt veiligheid een integraal onderdeel van het werkgedrag.

Bekijk het NINA Dashboard 2023 voor een overzicht van het jaar 2023.

NINA_FIGURE_2012_HIGH.jpg

NINA waarden & regels

Het programma is samen met de Boskalis-medewerkers tot stand gekomen. NINA spreekt elke medewerker persoonlijk aan op zijn bijdrage aan veiligheid. NINA wordt gedragen door vijf persoonsgerichte waarden die beginnen met het woord Ik. Met elkaar maken ze veiligheid openlijk bespreekbaar, voor alle medewerkers in welke positie dan ook. Vijf kort en krachtig geformuleerde regels ondersteunen de waarden en helpen incidenten voorkomen.

DSC_8538.jpg

De Boskalis Veilig Werken-app

Veiligheidsmeldingen geautomatiseerd verwerken en volgen. Dat is in het kort wat de Boskalis Veilig Werken-app onder andere doet. Vanaf 2022 maken zowel onze als ook de medewerkers van onderaannemers en opdrachtgevers gebruik van de app.

Via de app worden onveilige situaties en veiligheidssuggesties doorgeven en positieve observaties gemeld (nadat de gevaarlijke situatie/handeling onder controle is en iedereen in veiligheid is gebracht). Zo informeren we elkaar over gevaarlijke situaties en handelingen, een goed veiligheidsidee en weten we wat er speelt binnen een project op het gebied van veiligheid. Het Boskalis SHOC Dashboard 2023 toont de opvolging van de meldingen.

Magische Teams Foto (1)

Talent Centraal

Bij Boskalis Nederland staat talent centraal. We willen dat iedereen zich veilig voelt, verbonden is met elkaar en de ruimte heeft om aan hun talenten te blijven werken. We geloven dat we met elkaar bepalend zijn voor ons succes.
In een wereld die voortdurend verandert en projecten die steeds complexer worden, is het van cruciaal belang om bij te blijven.

Bij Boskalis begrijpen we dat deze veranderingen veel van onze mensen vraagt. Daarom hebben we het programma Talent Centraal gecreëerd, zodat onze collega’s hun talenten kunnen blijven ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven kunnen halen.