Direct naar hoofdinhoud

Onze aanpak

Werken bij Boskalis Nederland

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland.

Met onze projecten werken we aan rivieren en dijken, aan kust en zeehavens en houden we Nederland bereikbaar.

Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van mooie projecten. 

Klik hier voor onze vacatures.

Boskalis Nederland is hoofdaannemer in multidisciplinaire D&C-projecten, DBFM-projecten en meer traditionele bestekken. Van schetsontwerp naar definitief ontwerp, realisatie en meerjarig onderhoud

Digitaal bouwen

Boskalis Nederland omarmt digitale werkmethoden. Samen met onze opdrachtgevers delen en werken wij intensief samen met onder andere BIM. We passen waar dat toegevoegde waarde heeft virtual reality (VR) en augmented reality (AR) toe.

We voegen waarde toe voor onze opdrachtgevers door een efficiënte uitvoering waarbij we eerst digitaal ontwerpen en daarna bouwen. Zo optimaliseren we het bouwproces en reduceren we faalkosten.

Onderscheidend in Ontwerp

Ontwerp en ontwerpmanagement worden in de moderne contractvormen steeds belangrijker in onze projecten. Daarom heeft ontwerp een centrale rol binnen onze organisatie en elk van onze projecten.

Onze ontwerpers werken direct samen met teams van de opdrachtgever en onze eigen tender- en projectteams.  Ze vertalen de behoeften van opdrachtgevers naar doordachte ontwerpen.

Virtual Reality

Voor het overgrote deel van onze projecten wordt het ontwerp al tijdens de tenderfase in 3D vormgegeven. Vaak transformeren we deze ontwerpen naar Virtual Reality.

Op deze manier kunnen onze klanten en andere belanghebbenden onze ontwerpen beleven en ervaren. Deze ervaring gebruiken we vervolgens om onze ontwerpen verder te optimaliseren.

Drie veelgebruikte VR-toepassingen:

  1. Al in de tenderfase een nieuw projectgebied gedegen verkennen
  2. Aanwezigen bij de starthandeling meenemen in het ontwerp
  3. Omwonenden meenemen naar de toekomst.