Direct naar hoofdinhoud

Projecten

Als geïntegreerde multi-specialist zijn we onderscheidend in complexe grootschalige werken die te maken hebben met ontwerp, aanleg en onderhoud van wegen, havens en waterwegen en de bescherming van kusten en oevers. We houden Nederland veilig, hebben altijd een innovatieve en duurzame oplossing, maken nieuwe natuur, passen de kaart van Nederland aan en we houden Nederland bereikbaar.

1A_DFDS_voorbeeld_uitsnede_IMGL6655

Uitbreiding DFDS Terminal in Vlaardingen

De DFDS-haven in Vlaardingen verhoogt haar totale vrachtcapaciteit. Om daarvoor ruimte te maken, breidde Boskalis Nederland het terrein uit en vernieuwden we de huidige terminal. De uitbreiding en vernieuwing zorgt voor een sneller en efficiënter verloop van het logistieke proces. 

7N3A8951

Wegenonderhoud grondgebied gemeente Oldambt

In de combinatie Oldambster Wegenbouw Combinatie (OWC) voert Boskalis Nederland samen met Koen Meijer BV het wegenonderhoud uit voor grondgebied gemeente Oldambt. In de provincie Groningen hebben meerdere gemeenten te maken met wegdekproblemen door droogte. Naast het reguliere onderhoudswerk heeft de combinatie ook een demonstratie wegenvak cement bitumen stabilisatie, CBIS, aangebracht. De toepassing is een innovatieve oplossing voor de droogte problematiek.

39e2c369ca

Zandsuppleties Texel en Julianadorp

Met zandsuppleties op het strand of onder water vlak voor de kust bestrijdt Rijkswaterstaat dat de kust te veel afkalft. De kustlijn blijft met deze nieuwe zandtoevoer in stand en beweegt mee met de stijgende zeespiegel. Functies van de kust, zoals veiligheid, waterwinning, recreatie, economie en natuur blijven hierdoor behouden. De kuststreek bij Julianadorp en van Texel maken deel uit van het landelijke suppletieprogramma van Rijkswaterstaat.

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.

52240284269_ef262ba9d6_c

Openbaar Vervoers Terminal Amsterdam Zuid

Het project omvat de bouw van een nieuwe ondergrondse passage en de verbreding van de bestaande ondergrondse passage van station Amsterdam Zuid, om te voorzien in het groeiende aantal reizigers. Een hoogwaardig vervoersknooppunt met internationale allure waar trein, metro, tram en bus samenkomen en een inpassing in de Zuidas, dat is het vooruitzicht voor station Amsterdam Zuid. Bijzonder aan deze opdracht is dat het in verschillende delen uiteenvalt: de bouw van de tweede stationspassage en de vernieuwing van de huidige passage.

1509924_Werkendam_Biesbosch_0000

Ontpoldering Noordwaard

Actuele projecten

DJI 0974

Rijnhaven

DJI 20230718125238 0215 D

Strandsuppletie Ameland

ROYERSSLUIS 1606 (3)

Oosterweelverbinding Antwerpen