Direct naar hoofdinhoud

Sanering en herstel Westdijk

Sanering van de steunberm van de Westdijk bij Bunschoten is nodig omdat uit onderzoek is gebleken dat de in 2016 aangebrachte Thermisch Gereinigde Grond in de kern van de steunberm niet voldoet aan de gestelde normen. Boskalis Nederland voert de sanerings- en herstelwerkzaamheden uit.

De Westdijk is in 2016 versterkt. De Thermisch Gereinigde Grond (TGG), die toen is aangebracht, voldoet niet aan de gestelde normen. Aan Boskalis Nederland de opdracht de dijk over een lengte van 2,1 kilometer te saneren en herstellen zonder dat vervuilde grond achterblijft. Dat betekent ook de kleilaag bovenop de TGG afschrapen. En een klein randje van de kleilaag mee afvoeren om te voorkomen dat er restanten van de grond achterblijven.

Per compartiment
Zo’n 80.000 kuub vervuilde grond in de Westdijk vervangen we door schoon zand. Een saneringswerk van een jaar dat vraagt om grote nauwkeurigheid. De TGG in de steunberm van de dijk wordt compartiment voor compartiment verwijderd. Per compartiment worden er tijdelijke damwanden geplaatst. Die zorgen dat er geen verzakkingen in de omgeving ontstaan door de spanningsbemaling die nodig is om de sanering in den droge uit te kunnen voeren. Vervolgens worden ook de kavelsloten in de polder schoongemaakt. In het najaar van 2021 willen we de klus klaar hebben, dan ligt er in Bunschoten weer een veilige én schone Westdijk.

Foto: De Stentor

Gerelateerde projecten

Markermeerdijken_2018

Sterke Markermeerdijken, veilige toekomst Noord-Holland

Op vele plekken zijn de Markermeerdijken afgekeurd. Ze voldoen niet aan de veiligheidseisen. En dat is een groot risico in dit gebied waar maar liefst 1,2 miljoen mensen wonen. Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier (HHNK) en een consortium van Boskalis Nederland en onder meer Volker Wessels gaan als Alliantie Markermeerdijken 33 kilometer dijken versterken. Samen met partners en omwonenden ontwikkelden we een maatwerkoplossing voor dit bijzondere gebied. Zodat mensen hier de komende 50 jaar veilig kunnen blijven leven, wonen en werken.

Waterfront_Harderwijk_NL

Herontwikkeling Waterfront Harderwijk

Waterfront Harderwijk is een ambitieus plan voor het aanzien van de kustlijn van deze stad. Harderwijk wordt weer een echte stad aan het water met alle voorzieningen die daarbij horen: woningen bij het water, nieuwe passantenhavens, een stadsstrand, een lange flaneerpromenade, twee parkeergarages en vele winkel, horeca- en leisurevoorzieningen. De gebiedsontwikkeling strekt zich uit over een kustzone van zo’n 6 km. Deze grootschalige herontwikkeling levert een enorme kwaliteitsimpuls op, zowel voor Harderwijk als de regio. De leefbaarheid, werkgelegenheid en bereikbaarheid verbeteren aanzienlijk. Ook het toerisme zal profiteren.

Project_Sheet_SAAone

Snelweg A1 en A6 SAA

Het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol–Amsterdam–Almere (SAA). De ondertekening van het eerste DBFM-contract binnen SAA markeert een belangrijke stap in het verbreden van de (drukke) snelwegen op dit traject de komende jaren.

A16_N3_1_web

Reconstructie Aansluiting A16-N3

Boskalis Nederland voerde in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit voor de Reconstructie Aansluiting A16–N3. De werkzaamheden omvatten het vernieuwen van het knooppunt bij Dordrecht en de aansluitingen realiseren voor het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV. We hebben de doorstroming en veiligheid van de regio verbeterd. Velig. Duurzaam.

Strandeiland_IJburg_website

Strandeiland IJburg

Boskalis Nederland maakt opnieuw Amsterdam een stukje groter. Na het Centrumeiland bouwen we nu het Strandeiland in het IJmeer. Het Strandeiland is met 82 hectare het grootste van IJburg en geschikt voor bewoning. Daarnaast leggen we het Natuureiland aan, een natuurgebied van ruim 3 hectare met rietlandschap en een mosselbank. 

Marker_Wadden

Aanleg Natuureilanden Marker Wadden

Mooi nieuw stukje Nederland. Boskalis Nederland maakt ons land groter. Met materiaal uit het Markermeer, bouwen we nieuwe eilanden in opdracht van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. Door baggeren en de aanleg van nieuwe natuur verhogen we de ecologische kwaliteit van het Markermeer. En maken we het gebied aantrekkelijker voor natuurliefhebbers.