Ontwerp en ontwerpmanagement worden in de moderne contractvormen steeds belangrijker in onze projecten. Het is dan ook logisch dat Boskalis Nederland Ontwerp een centrale rol heeft in onze organisatie en elk van onze projecten.

Boskalis Nederland Ontwerp werkt direct samen met teams van de opdrachtgever en onze eigen tender- en projectteams. Onze ontwerpers vertalen de wensen van opdrachtgevers in hun ontwerpen. Zij doen dat voor Nederlandse en ook voor internationale projecten. Waar nodig werken zij intensief samen met externe ingenieursbureaus.

Totaalpakket

Onze ontwerpafdeling bestaat uit vier vakgroepen: Ontwerpleiders, Constructeurs, Ontwerpers/modelleurs en Technische Installaties. We werken nauw samen met onze collega's van Hydronamic en Asfalt. Met elkaar leveren we een totaalpakket in ontwerp, voor alle tenders en projecten van Boskalis Nederland.

VR

De meeste van onze projecten worden al in de tenderfase ontworpen in 3D. Deze ontwerpen zetten we vaak ook om naar Virtual reality.

3D maakt het mogelijk een ontwerp van alle kanten te bekijken. Een VR-model biedt een unieke ervaring. Met deze techniek is de ontworpen wereld direct te verkennen. Zo kunnen onze klant en andere stakeholders onze ontwerpen beleven en ervaren. Die ervaring gebruiken we om onze ontwerpen verder te perfectioneren.

3 veelgebruikte VR-toepassingen:

  • Al in de tender een nieuw projectgebied gedegen verkennen
  • Aanwezigen bij de starthandeling meenemen in het ontwerp
  • Omwonenden meenemen naar de toekomst.

 

 

 

 

Hoe we het doen

Specialismen

Back to top