Onze projecten over Asfalt

Beton

Uitbreiding DFDS Terminal in Vlaardingen

De DFDS-haven in Vlaardingen verhoogt haar totale vrachtcapaciteit. Om daarvoor ruimte te maken, breidde Boskalis Nederland het terrein uit en vernieuwden we de huidige terminal. De uitbreiding en vernieuwing zorgt voor een sneller en efficiënter verloop van het logistieke proces. Boskalis Nederland heeft het terrein van de DFDS Terminal met 9.2 hectare uitgebreid met onder meer boven- en ondergrondse infrastructuur en de bouw van een nieuwe gate-out ten behoeve van extra capaciteit voor 650 trailers. Vervolgens heeft Boskalis Nederland ook de gates-in/out van de operationele terminal uitgebreid en compleet vernieuwd. De uitbreiding en vernieuwing zorgt voor een sneller en efficiënter verloop van het logistieke proces. DFDS is de grootste ferrymaatschappij in Noord-Europa. De onderneming exploiteert een routenetwerk met schepen voor passagiers en vracht vanuit diverse locaties in Europa, waaronder de vrachtterminal in Vlaardingen.

Bekijk project
Asfalt

Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)

Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen. De A.C. de Graafweg (N241) in de provincie Noord-Holland verbindt de N242 met de A7 en loopt van Verlaat naar Wijzend via Opmeer en doorkruist drie gemeenten: Heerhugowaard, Opmeer en Medemblik. De weg nadert het eind van haar levensduur. Het is een 12 kilometer lange, vrij smalle weg met veel verkeer en een flink aantal in- en uitritten. Er geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur. De weg staat bekend als gevaarlijk, omdat de weg smal is en niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. Met de herinrichting wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming op de A.C. de Graafweg garanderen. De weg en fietspad naast de weg worden verbreed, het fietspad komt verder van de weg te liggen, het aantal in- en uitritten vermindert en een gevaarlijke S-bocht verdwijnt uit het tracé. Naast de N241 ligt een drinkwatertransportleiding van waterbedrijf PWN. Door de verbreding van de weg en het fietspad moet de drinkwatertransportleiding langs de weg worden verlegd. Dit project kent een planuitwerkingsfase en een realisatiefase met een verwachte oplevering eind 2024. Kijk ook op: www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Verkeer_vervoer/Projecten_Verkeer_en_Vervoer/N241_Herinrichting_A_C_de_Graafweg

Bekijk project
Asfalt

N470 geeft energie

Groot onderhoud plus het realiseren van een energietransitie. Dat was de opdracht voor de N470. Door besparing, het opwekken van duurzame energie en het verlagen en compenseren van CO2-uitstoot is de N470 een weg geworden die niet alleen energie bespaart maar zelfs energie oplevert. De N470 is een belangrijke schakel tussen de A4 Delft, de A13 langs Pijnacker Nootdorp naar Zoetermeer en de A12. Er zijn veel doorgangen, kruisingen en rotondes in dit traject dat door de stad loopt, door bedrijventerreinen, kassencomplexen maar ook een natuurgebied en de TU Delft campus. Groot onderhoud is nodig om de kwaliteit van de weg te verbeteren. Boskalis Nederland zorgt door diverse innovaties dat deze weg letterlijk energie geeft. CO2 neutrale weg Opdrachtgever provincie Zuid-Holland streeft naar een CO2 neutrale N470: alle CO2 die is uitgestoten tijdens de realisatiefase is dan helemaal gecompenseerd en zelfs meer dan dat. Na 12 jaar moet door duurzame innovaties minimaal 64,5 % meer CO2 zijn bespaard dan dat tijdens het onderhoud is uitgestoten. Naast de geëiste maatregelen kreeg Boskalis Nederland de ruimte om zelf innovaties aan te dragen. De opdrachtgever koos voor duurzame maar ook beproefde methodes. Boskalis Nederland heeft veel ervaring met het toepassen van innovatieve duurzame oplossingen. Zonnepanelen en windmolens De opdrachtgever wil met de weg ook bijdragen aan milieubewustwording. Daarom bouwden we een batterij die de energie die we opwekken met de weg op kan slaan. Met de kleuren van een stoplicht laten we weggebruikers zien hoever de batterij is opgeladen. We gaan ook energie opwekken met zon en wind via onder andere een geluidswal met zonnepanelen. Deze geluidsmuur tussen de oprit A13 en de wijk Emerald wordt een ‘Energy Wall’ met verwisselbare panelen met een functie, zoals het filteren van fijnstof of het opwekken van energie uit zonlicht en wind. De wind komt vanuit de geïntegreerde windmolens in de geluidsmuur, de ‘windleaf’. Besparen doen we met ledverlichting in onder andere de verkeerslichten en met smart mobility. Het stoppen en optrekken van een vrachtwagen kost een liter brandstof. de verkeersregeling zo instellen dat een vrachtwagen kan doorrijden, zorgt dus ook voor een aanzienlijke besparing. Meer bijzondere toepassingen Energy Wall, die energie opwekt uit zonlichte en via windmolens Natuurvriendelijke vegetatie, de “Honey highway” Biobased reflectiepalen Rolweerstand verlagend asfalt Samen met Dynniq en TU Delft In dit project werkt Boskalis Nederland niet alleen samen met Dynniq, specialist in energie en mobiliteit, maar ook met de TU Delft, die naast het tracé ligt. Hierdoor weten we nog meer wat bijvoorbeeld het effect is van een geluidsmaatregel. We gaan 12 jaar lang meten, innoveren, monitoren op en langs de weg. Die kennis kunnen we ook weer toepassen voor onze andere projecten.

Bekijk project
Asfalt

Reconstructie Aansluiting A16-N3

Boskalis Nederland voerde in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit voor de Reconstructie Aansluiting A16–N3. De werkzaamheden omvatten het vernieuwen van het knooppunt bij Dordrecht en de aansluitingen realiseren voor het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV. We hebben de doorstroming en veiligheid van de regio verbeterd. Velig. Duurzaam. Voor de reconstructie van de aansluiting A16/N3 heeft Boskalis Nederland nieuwe toe- en afritten naar de A16 en een parallelstructuur langs de A16 gerealiseerd. Hiervoor hebben we een compleet viaduct met rijdek op locatie voorgebouwd en daarna in de N3 gereden. Een precisieklus. Een druk verkeersknooppunt kan alleen met topsnelheid worden aangepast. Daarom zijn de landhoofden en de brugdekken op een voorbouwlocatie gerealiseerd en in geplande weekenden geplaatst. Andere hoofdpunten langs het A16 tracé zijn het schuiven/verlengen van een fietsbrug, het aanpassen van het viaduct tussen de N3/A16, het verlengen van een tunnel en het bouwen van een geluidsscherm en ook de lange oprit van een fietsbrug werd verschoven. Meer infromatie Video inrijden viaduct met rijdek

Bekijk project
Asfalt

Vredenburghlaan - Zuidwestelijke randweg Waddinxveen

De score op duurzaamheid speelde mee in de gunning voor het project Vredenburghlaan-zuidelijke randweg Waddinxveen. De werkzaamheden betreffen het ontwerpen en realiseren van een volledig nieuwe provinciale weg inclusief vier kunstwerken waaronder twee fietstunnels en twee VRI-geregelde kruisingen. De nieuwe Vredenburghlaan in Waddinxveen is inmiddels klaar en in april 2021 in gebruik genomen. De score op duurzaamheid speelde mee in de gunning voor het project Vredenburghlaan-zuidelijke randweg Waddinxveen. De werkzaamheden betreffen het ontwerpen en realiseren van een volledig nieuwe provinciale weg inclusief vier kunstwerken waaronder twee fietstunnels en twee VRI-geregelde kruisingen. Samen met opdrachtgever Provincie Zuid-Holland zijn tijdens de bouw van de weg veel maatregelen getroffen zodat de hinder voor de omgeving zo klein mogelijk was. De weg ontlast het lokale wegennet en maakt de A12, A20 en het bedrijventerrein Glasparel+ beter bereikbaar. De nieuwe weg van ongeveer 2 km lang zorgt voor minder verkeer op de lokale wegen van Waddinxveen en maakt met de nog aan te leggen Bentwoudlaan en de Verlengde Beethovenlaan onderdeel uit van de randweg Waddinxveen.

Bekijk project
Asfalt

Rotondes Zeeland

Aanleg van 5 rotondes en een nieuw wegdeel op Schouwen-Duiveland (N57 en N59) Op een aantal locaties op Schouwen-Duiveland is sprake van onveilige, ongeregelde kruisingen voor fietsen en auto’s. Dit leidt tot onveilige situaties voor kruisend fiets- en autoverkeer. Om de verkeerssituatie voor fietsers en automobilisten te verbeteren, leggen we in opdracht van Rijkswaterstaat 5 nieuwe rotondes aan. Ter voorbereiding is eerst de bodem onderzocht of er niet gesprongen conventionele explosieven in de grond liggen. Daarnaast is archeologisch onderzoek uitgevoerd. Ook zijn kabels en leidingen verlegd. De grond is voorbelast zodat deze gereed is om op te bouwen. Het aanleggen van de rotondes doen we zoveel mogelijk buiten het verkeer om.

Bekijk project
Back to top