In de combinatie Oldambster Wegenbouw Combinatie (OWC) voert Boskalis Nederland samen met Koen Meijer BV het wegenonderhoud uit voor grondgebied gemeente Oldambt. In de provincie Groningen hebben meerdere gemeenten te maken met wegdekproblemen door droogte. Naast het reguliere onderhoudswerk heeft de combinatie ook een demonstratie wegenvak cement bitumen stabilisatie, CBIS, aangebracht. De toepassing is een innovatieve oplossing voor de droogte problematiek.

In de combinatie Oldambster Wegenbouw Combinatie (OWC) voert Boskalis Nederland samen met Koen Meijer BV het wegenonderhoud uit voor grondgebied gemeente Oldambt. In de provincie Groningen hebben meerdere gemeenten te maken met wegdekproblemen door droogte. 

Schuimbitumen oplossing voor droogteschade
Naast het reguliere onderhoudswerk heeft de combinatie ook een demonstratie wegenvak cement bitumen stabilisatie, CBIS, aangebracht. CBIS is een effectieve manier van wegenonderhoud. De toepassing heeft als voornaamste voordelen dat het flexibel is en daardoor enige zetting van de ondergrond kan opvangen. Daarom is het uitermate geschikt voor de droogte problematiek. Voorts is het duurzaam door CO2 reductie, hergebruik van materialen zoals bestaand asfalt en daardoor minimalisatie van aan te voeren materialen dat direct minder hinder geeft voor de omgeving. Het heeft een hoog draagvermogen en een lange levensduur van wel 50 jaar. Voordelig zijn de lagere aanlegkosten, reductie op de onderhoudskosten en op lange termijn geen vervanging fundering. Het product is 100% herbruikbaar in dezelfde toepassing.  

 

 

Gerelateerde projecten

Back to top