Nieuws

Een monsterklus voor Boskalis en Rijkswaterstaat: zij plaatsten zaterdag een viaduct op het kruispunt van de A16 en de N3 bij Dordrecht. Met uiterste precisie werd het 2000 ton wegende gevaarte op zijn plek gereden.

Al maanden wordt er gewerkt aan het kruispunt van de N3 en de A16 bij Dordrecht. Het punt is weggebruikers een doorn in het oog: omdat er zoveel verkeersstromen bij elkaar komen, is het vaak lang wachten bij de stoplichten met files op de wegen tot gevolg.

Het vernieuwde kruispunt - dat overigens pas volgend jaar gereed is - moet de boel op die plek veel soepeler laten verlopen. Er komt bijvoorbeeld een kwart klaverblad, waarop automobilisten vanaf de N3 direct de A16 richting Breda op kunnen rijden.


Een belangrijke stap in de werkzaamheden werd afgelopen weekend gezet, toen met uiterste precisie een viaduct op zijn plek werd gereden. Daarvoor waren 480 wielen nodig, die het 2000 ton wegende gevaarte stap voor stap naar de juiste plek manoeuvreerden. Het viaduct is de afgelopen maanden opgebouwd langs de A16.​

Uitdaging
,,Heel bijzonder om dit te zien’’, zegt Jantien Heijdeman, manager Aansluitingen van Rijkswaterstaat. ,,Het is een druk gebied en we proberen de reconstructie van het kruispunt dan ook zoveel mogelijk te realiseren zonder continu de weg af te moeten sluiten. Dat is best een uitdaging.’’

Back to top