Nieuws

In de markt worden grootse ambities neergelegd,  door opdrachtgevers en marktpartijen maar vooral ook door onszelf. Nederland wil de emissies met bijna de helft terugdringen in 2030 en in 2050 klimaatneutraal zijn. Hoe ambitieus is dat? 

TV-presentator Lucas de Man vroeg dit aan drie bedrijven namelijk Mobilis, Van Gelder en Boskalis Nederland, concullega’s in de infrawereld. Conclusie: in de markt kun je eigenlijk niet anders dan de krachten te bundelen om deze ambitie waar te kunnen maken.  Dit geeft een noodzakelijke beweging en dynamiek in de keten om te kunnen veranderen. Het is duidelijk dat dit een ambitie is waar we heel hard aan moeten werken, die wellicht op het randje ligt van haalbaarheid. Maar het belangrijkste hierin is niet zozeer die ambitie, maar de bewustwording. De bewustwording van ons als bedrijven en van onze medewerkers dat we ook echt het verschil willen maken.

Johan van der Hoek, directeur Boskalis Nederland: “de opgave om de klimaatdoelstellingen te halen is enorm groot zeker als we deze individueel beschouwen maar als we elkaar vasthouden en samenwerken, dan hebben we reeds aangetoond dat we hele grote stappen vooruit kunnen maken.”

De drie bedrijven Mobilis, Van Gelder en Boskalis Nederland werken graag met elkaar samen. Dit omdat de drie bedrijven complementair zijn aan elkaar en over dit vraagstuk hetzelfde denken “mooie woorden alleen brengen ons nergens”. Alle drie de bedrijven zijn ook niet bang om te investeren in deze duurzame toekomst en delen de gezamenlijke toekomstvisie graag in deze video: interview Boskalis Nederland, Mobilis en Van Gelder

 

Back to top