Nieuws

Op 1 maart 2021 hebben DFDS, Boskalis Nederland en Arcadis hun handtekening gezet onder het contract voor het realiseren van de uitbreiding van de DFDS Terminal in Vlaardingen.

Boskalis Nederland gaat het terrein van de DFDS Terminal met 9.2 hectare uitbreiden met onder meer boven- en ondergrondse infrastructuur en de bouw van een nieuwe gate-out ten behoeve van extra capaciteit voor 650 trailers. Vervolgens gaat Boskalis Nederland ook de gates-in/out van de operationele terminal uitbreiden en compleet vernieuwen. De uitbreiding en vernieuwing zorgt in de toekomst voor een sneller en efficiƫnter verloop van het logistieke proces. Arcadis is verantwoordelijk voor de integrale logistieke en technische ontwerpen van het project. In het eerste kwartaal van 2022 zal de uitbreiding gereed zijn.

DFDS is de grootste ferrymaatschappij in Noord-Europa. De onderneming exploiteert een netwerk van 25 routes met schepen voor passagiers en vracht vanuit diverse locaties in Europa, waaronder de vrachtterminal in Vlaardingen. Het netwerk is continu in ontwikkeling waardoor de vrachtvolumes toenemen en uitbreiding van de terminalcapaciteit nodig is.

 

Back to top