Nieuws

Een circulaire grondstof uit bodemas: Beaumix.

Uit bodemas ontwikkelde Boskalis Nederland een compleet nieuwe, circulaire grondstof: Beaumix. Rijkswaterstaat certificeerde Beaumix officieel als innovatieve grond- en bouwstof in 2018. Kijk mee hoe we deze innovatieve bouwstof toepassen.

Uit afval
As is het restproduct van afval dat wordt verbrand in afvalenergiecentrales. Deze zwarte, korrelige AEC-bodemas vormt de basis van Beaumix. Na opschoning van vervuilde as is het een bouwmateriaal dat vrij kan worden gebruikt in de infra. Beaumix wordt veel gebruikt als aanvul- en ophoogmateriaal in wegenprojecten van Boskalis Nederland zoals het Prinses Amaliaviaduct.

Circulair en ijzersterk
“Met Beaumix slaan we twee vliegen in één klap”, aldus Claudia Hölzel van Boskalis Environmental. “We ontwierpen een ijzersterke bouwstof en maken meteen nuttig gebruik van de overvloedige AEC-bodemas. Om circulariteit nog verder te bevorderen, halen we bij de productie behoorlijk wat metalen uit de as. Dat is milieuwinst, want deze metalen hoeven dus niet meer gewonnen te worden.”
Boskalis Nederland zet Beaumix zoveel mogelijk in op eigen projecten. Zo blijft de hele keten van productie tot toepassing controleerbaar op duurzaamheid. Binnen Boskalis Nederland kennen we de fysische samenstelling en ondersteunen we ook klanten (technisch) bij het gebruik van deze duurzame bouwstof.

Benieuwd op welke projecten Boskalis Nederland de innovatieve bouwstof Beaumix toepast? 
Bekijk:
Prinses Amaliaviaduct
Tractaatweg
 
 

Back to top