Rijkswaterstaat gunt groot onderhoud A2 aan Boskalis-Van Gelder


Rijkswaterstaat maakte deze week bekend  dat het Design & Construct-contract (D&C) voor het groot onderhoud van de A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel aan de combinatie Boskalis-Van Gelder is gegund. De uitvoering vindt plaats van april tot september 2019.


De opdracht voor het groot onderhoud bestaat onder meer uit het vervangen van asfalt en voegovergangen en het herstellen van oneffenheden in het wegdek. Op het traject A2 Holendrecht – Maarssen (v. v.)  ligt het asfalt 8 jaar en is het aan groot onderhoud toe. Daarom worden de buitenste twee rijstroken en de vluchtstrook van nieuw asfalt voorzien. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel wordt op de gehele rijbaan het asfalt vernieuwd. Het nieuwe asfalt zal bestaan uit het asfaltmengsel ZOAB TW fijn (2laags ZOAB fijn). Dit mengsel wordt voor het eerst op deze grote schaal toegepast in Nederland.

Complex en ingrijpend Projectmanager Klaas Huisbrink van Rijkwaterstaat: “Het onderhoud vindt plaats op één van de belangrijkste verkeersaders van Nederland, wat de operatie complex en ingrijpend maakt. Bij de aanbesteding is geselecteerd op een combinatie van prijs en kwaliteit, waarbij we gegadigden onder andere hebben beoordeeld op een duurzame oplossing, doorstroming en het beperken van de omgevingshinder. Met Boskalis-Van Gelder is een combinatie geselecteerd met jarenlange ervaring.” Innovatie Richard Rijper, directeur Boskalis Nederland: “Op dit project zet de combinatie Boskalis-Van Gelder innovatieve Inline-Pave asfalteercombinaties in met ons eigen gespecialiseerde personeel. Door de gehanteerde methodiek worden in één werkgang twee asfaltlagen aangebracht. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit asfalt waardoor de levensduur naar verwachting met wel 2 tot 3 jaar wordt verlengd.”